Västra tabelltipset – Sexan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sexa i den västra grundserien.

Surahammar

Placeringar förra säsongen:

Sexa i den västra grundserien.
Fyra i den norra vårettan.

Truppen

Målvakter 3

Jag tror att det kommer bli delat ansvar i Surahammar säsongen som kommer. Linus Marcko är en bra ettanmålvakt som visat att han håller på nivån, medan Lucas Rheyneuclaudes har en väldigt märklig karriär, men han visade under de matcher han gjorde i ettan förra säsongen att han håller.

Backar 2+

Tappen av David Lidström och Christoffer Udd är inte ersatta och laget har en klart försvagad backsida denna säsong. Karl Markström är dock en bra värvning, och Sebastian Tellström Jovicic har ett fint spelsinne. Där bakom så är det ok ettanbackar, men inte mer.

Forwards 3

Lukas Söderlund är givetvis det stora namnet, en sniper som skulle platsa i alla ettanlag. Man har också fått behålla bra spelare som Adam Karlsson och Samuel Ander. Till detta har man adderat några rätt intressanta nyförvärv i Ö-viks Vilgot Dahlén, från USA hemvändande Filip Jakobsson och Västeråsjunioren Sebastian Ehrenkrona.

Lukas Söderlund är Surahammars stora stjärna. Foto: Mats Tjernström

Special teams 3

Noterades för 104% i den norra vårettan, och jag tycker att totalt sett så har man nog ändå behållit den offensiva slagstyrkan men kanske blivit lite svagare defensivt. Men runt 100% bör man hamna.

Tränare 3

Sebastian Varjomaa har en halv säsong som huvudtränare i ettan, så det är en relativt orutinerad tränare på nivån. Men har ändå gjort det rätt bra i de tvåanklubbar han tränat.

Totalt 14+

Har lite för svag backsida för att räcka hela vägen till allettan.

Västra tabellen

  1. Mariestad
  2. Skövde
  3. Tranås
  4. Dalen
  5. ??
  6. Surahammar
  7. Borlänge
  8. Forshaga
  9. Mjölby
  10. Falun

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Sofie Alexandra Kitteröd, Halland i fokus och Hampus Gliving.

Lämna ett svar