Södra tabelltipset – Sexan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktoberoch alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sexa i den södra grundserien.

Krif

Placeringar förra säsongen:

Nia i den södra grundserien.
Tvåa i den södra vårserien.
Ut i playin mot Borås med 2-0 i matcher.

Truppen

Målvakter 4

Emil Cederlund är en målvakt av hög ettanklass som kommer få stort förtroende i Krif. För bakom honom finns orutinerade Algot Persson, som ännu inte gjort någon seniormatch och kommer behöva växa in i det.

Backar 3

Rutinerade Martin Ekström betyder givetvis mycket för laget, och även Lukas Fredin är ett vasst kort. Men utöver dessa två (och korttidskontrakterade Niklas Dahlberg) så är det väldigt ungt och uddlöst. Visst finns det utvecklingspotential i flera, men även med det i beaktande så blir det svårt att sätta något högre betyg.

Forwards 3+

De två rutinerade pjäserna Andreas Nordfeldt och Sebastian Magnusson har fått välbehövligt spetskomplement i Daniel Andersson, Jesper Ahlgren och Jesper Hultberg. Dessutom finns nyttiga tvåvägscentern Noa Lindqvist Muci och några riktiga grovarbetare som komplement.

Special teams 4

117,77% noterades laget för i en visserligen svag södra våretta, men det är ändå starka papper. Speciellt boxplay imponerade, nästan 90%, och jag tror att de kommer kunna ligga på en bit över 80% även i en söderetta.

Tränare 4+

Mikael Tisells hockey må inte vara så underhållande att se på, men den är effektiv. En snortät defensiv och kontraslå gör att man både blir svåra att få hål på, och att man är svåra att försvara emot. Krif kommer bli svårslagna i vinter!

Totalt 18+

Har ett lite starkare lag kommande säsong, men det räcker ändå inte riktigt hela vägen.

Södra tabellen

  1. Karlskrona
  2. Kristianstad
  3. Troja
  4. Vimmerby
  5. ??
  6. Krif
  7. Halmstad
  8. Mörrum
  9. Tyringe
  10.  Alvesta

Omslagsfoton:  Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar