Södra tabelltipset – Ettan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma tia i den södra grundserien.

Karlskrona

Placeringar förra säsongen:

Tvåa i den södra grundserien.
Åtta i den södra allettan.
Ut i semifinal mot Troja med 3-1 i matcher.

Truppen

Målvakter 5

Har ett av ettans allra främsta målvaktspar i allsvenskt meriterade Viktor Kokman och lovande talangen Carl Malmkvist. Kokman lyfte verkligen laget sedan han anslöt vid transfer deadline och Malmkvist gjorde det bra i bottenlaget ”Torpet”.

Backar 5-

Har en bättre balans på backsidan nu, sedan man fått in två mer stabila backar i Hugo Wendt och Marcus Björk. Tidigare hade man en för framtung backsida, med mycket offensivt starka kort som Jesper Solomon Frisell, Gustav Berglund, Martin Fransson och Christoffer Rasch, som dock inte kanske var lika starka i spelet i egen zon. Med Lynch som en tredje mer stabil defensiv back så har man tre backpar som håller hög ettanklass alla tre. En av ettans bästa backsidor.

Forwards 5

Det är bara att titta formationerna man kan ställa upp med: Alexander Bergström – Victor Crus-Rydberg – Filip Cruseman, John Henrion – Tom Fridén – Martin Fridén, Linus Lööf – Philip Norberg – Mikael Roslund och Alexander Heiver – Sebastian Sundlöv – Oscar Hagman så ser man tre kedjor som skulle kunna vara förstakedjor i i stort sett alla ettanlag och en fjärdekedja som är otroligt jobbiga att möta. Toppklass!

Går Karlskrona hela vägen i år? Inte omöjligt! Foto: Halland i fokus

Special teams 3-

Hade enormt svagt speciellt teams förra allettan, med 16,67% i powerplay och 62,96% i boxplay, det är siffror som är värt ett riktigt lågt betyg. Men värvningen av Crus Rydberg tror jag i alla fall kan lyfta powerplayet ordentligt, och värvningarna av Björk och Wendt kan förstärka boxplayet, så bör hamna betydligt närmare 100% i vinter.

Tränare 5-

Magnus Sundqvuist har tränat SHL-lag i flera säsonger, han har tränat i allsvenskan och norska och danska högstaligan. Han besitter med andra ord rutin och kunskap så det räcker och blir över. Dock ett litet minus för att han inte riktigt fick det att lyfta förrän precis det sista när han tog över under förra säsongen.

Totalt 23 – – –

Toppklass på materialet rakt över!

Södra tabellen

  1. Karlskrona
  2. Kristianstad
  3. Troja
  4. Vimmerby
  5. ??
  6. ??
  7. Halmstad
  8. Mörrum
  9. Tyringe
  10.  Alvesta

Omslagsfoton:  Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar