12 genrep med blandade resultat

Igår spelade 12 lag sina genrep inför säsongen 23/24, och det var med minst sagt blandade resultat. Några kommer att komma in med gott självförtroende till premiären, medan andra får hoppas att dåligt genrep betyder bra premiär. Här är min syn på matcherna.

Jag har själv sett 2½ match plus lite strö från ett par matcher till. Matcherna jag sett är Vimmerby-Skövde, Karlskrona-Alvesta och halva Tranås-Huddinge, så vi börjar väl genomgången med dem.

Vimmerby var ett litet nummer för stora för Skövde. Visserligen började Skövde rätt piggt, men från ungefär halva första perioden och framåt så var det Vimmerby som höll ett fast tag om taktpinnen. Skövde fick aldrig bett i sitt checkingspel, utan Vimmerby hittade förbi det gång på gång och kunde sedan etablera sig i anfallszonen. Skövde försvarade sig dock med näbbar och klor och de riktigt klara målchanserna för Vimmerby kanske inte var så väldigt många, men till slut så trillade det in tre mål, medan Skövde inte lyckades förvalta något av sina lägen. Ett av Vimmerbymålen, det sista, lämnade dock en del frågetecken efter sig.  Vimmerby gör nämligen mål och får samtidigt en utvisning för too many players. Borde inte målet dömas bort om laget är en man för mycket på isen?

Ett starkt genrep av Vimmerby. Foto: Mats Tjernström

***

Storfavoriten Karlskrona hade ett tydligt grepp om matchen mot nykomlingen Alvesta, speciellt i den andra perioden. Men laget hade förtvivlat svårt att omvandla sitt spelövertag till klara målchanser, och ännu svårare att omvandla målchanser till mål. Ett ynka mål blev det, och det var ett turligt snarare än resultatet av ett distinkt avslut. Alvesta hade betydligt mindre spel i anfallszonen, men skapade faktiskt nästan klarare målchanser. Tre ramträffar hade man, men man gjorde bara ett mål, så matchen gick till förlängning och straffar, där Victor Crus Rydberg kunde avgöra på en tjusig straff. Alvesta måsta ändå creddas trots förlusten, speciellt som sjukdom grasserade i laget och man kunde bara ställa upp med tre femmor. Karlskrona å sin sida måste lära sig att bli rakare i sitt spel, annars riskerar man att hamna i samma situation som tidigare säsonger.

***

Jag såg också första halvan av matchen mellan Tranås och Huddinge. Den inleddes rätt jämnt, med ett litet Tranåsövertag och 1-0-ledningen efter den första perioden var väl i sin ordning. Men i den andra perioden så trampade Tranås loss ordentligt och Huddinge hängde inte alls med. Ledda av kanadensaren George Diaco, tvåmålsskytt, så körde man över Huddinge och hann ta ledningen med 3-0 innan jag bytte match. Ett styrkebesked av Tranås medan Huddinge kanske var lite av en besvikelse. Matchen slutar sedan 3-0 med.

***

Jag har även sett highlights samt lite ströbyten från matchen Halmstad-Kristianstad. Och av det jag såg så imponerar Kristianstad, och framför allt Linus Pettersson. Linus låg bakom två ursnygga mål i 6-2-segern och Kristianstad kanske är det lag som sett allra vassast ut under försäsongen. Det ska bli spännande att se om det ser likadant ut när det börjar spelas om poäng.

Linus Petterssons snygga 1-2-mål. Från hockeyettan play.

***

Tyringe vann över Sölvesborg med 4-0 och Mjölby avfärdade ett annat tvåanlag, HA74 med 6-1 (båda på bortaplan) och vann väl lite självförtroende inför premiären. Men inte säger det mycket om var lagen står…

***

Enköping så länge ut att få ta sin första seger under träningsmatcherna, då man ledde med 2-0 mot Wings. Men svagt målvaktsspel av Enköpingsmålvakten Martin Örtengren gjorde att Wings ändå kunde vända och vinna med 3-2 efter ett sista mål i period tre i boxplay.

Lämna ett svar