Västra tabelltipset – Ettan!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma etta i den västra grundserien.

Mariestad

Placeringar förra säsongen:

Femma i den västra grundserien.
Fyra i den södra allettan.
Ut i semifinal mot Piteå med 3-2 i matcher.

Truppen

Målvakter 5

Ettans bästa målvaktssida med en hemvändande Tobias Sandberg som det största namnet. Men han kommer antagligen inte få stå allt som han gjort historiskt, för som backup finns förra säsongens genombrottsman Isac Ohlsson som hade en grym säsong efter jul. De kommer antagligen matchas hyfsat lika för att hålla båda fräscha så länge som möjligt under säsongen.

Backar 3+

Har en stark backsida men inte samma bredd som förra säsongen. Toppbacken Tobias Aronsson och Andreas Thelander får ta det offensiva ansvaret, medan backjätten och kaptenen Johan Frick leder styrkorna defensivt, tillsammans med Simon Svensson. Manne Håkansson och Filip Stenlund mer tvåvägsbackar av god ettanklass. Men där bakom är det ungt och rätt oprövat.

Forwards 4+

Det vimlar av offensiv spets i Mariestads offensiva lagdel. Jesper Lindén och Oskar Tellström är två spelare av absolut toppklass i ettan som blir kvar, även Ludwig Wistén, André Astley Rydberg, Anton Blomberg och Hugo Pettersson håller hög ettanklass offensivt. Till detta har spets i form av Joel Thulin, Vincent Reimer och Johannes Jämsén adderats, och det ser minst sagt spetsigt ut offensivt. Lukas Larsson, Andreas Axelsson, Herman Lundin och Carl-Johan Gustavsson har bevisat att de håller bra klass som defensiva pjäser.

Får Mariestad segerjubla efter serieseger till jul? Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Special teams 5

Hade ettans klart bästa special teams förra allettan södra, med totalt 118,55%. Speciellt powerplay var ett fruktat vapen (36,73%) och med tanke på att man plockat in ännu mer offensiv spets så talar inte mycket för att det ska bli sämre i vinter.

Tränare 3

Ronny Helander är färsk som huvudtränare, han fick ta över vid jul sedan meriterade Andreas Appelgren fick gå. Men laget lyfte faktiskt rätt ordentligt efter Helanders tillträde, från att knappt ta sig till allettan till att utmana länge, och Mariestad spelar numer en betydligt mer offensiv ishockey.

Totalt 20++

Ett starkt målvaktspar, starka forwards och special teams gör att Mariestad får ses som favoriter i den västra ettan.

Västra tabellen

  1. Mariestad
  2. Skövde
  3. Tranås
  4. Dalen
  5. ??
  6. ??
  7. Borlänge
  8. Forshaga
  9. Mjölby
  10. Falun

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Sofie Alexandra Kitteröd, Halland i fokus och Hampus Gliving.

Lämna ett svar