Södra tabelltipset – Femman!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma sexa i den södra grundserien.

Borås

Placeringar förra säsongen:

Sexa i den södra grundserien.
Trea i den södra vårettan.
Ut i kvartsfinalen mot Boden med 3-2 i matcher.

Truppen

Målvakter 5-

Konstantin Barulin har hunnit bli 39 år, men den före detta världsmästarmålvakten håller fortfarande hög klass. Framför allt i grundserien märkte man vad han betydde för sitt lag, men ha tappade lite senare delen under säsongen. Som backup återfinner vi Hugo Fagerblom, som är en ok ettanmålvakt, men inte mer.

Backar 4-

Har vässat backsidan betydligt. Nya backarna Filip Bratt (Boden), William Eriksson (Strömsbro) och Emil Rangedal (Borlänge) är alla tänkta att ge Borås en offensivt starkare backsida, medan David Rosander är en tvåvägsback. Defensiven får Alfons Bonander, William Svensson och Christoffer Höggblad, alla kvar från förra säsongen, stå för.  

Målvaktspositionen hos Borås är en styrka! Foto: Halland i fokus

Forwards 4

Inte så bred, men spets finns. Anders och Henrik Eriksson är rutinerade poänggörare och otroligt viktiga för laget. Leo Böris värvas från tvåan för att ersätta flyktade finske målkungen Joni Nikko. Tegvärvningen Oskar Håkansson kan vi också förvänta oss en del poäng av. Niko Ahoniemi har både en poängstark sida, men också attityd, och just attityd finns det i överflöd av hos killar som Albin Storm och Robin Höglund.

Special teams 4

Boxplay låg på 80% under vårettan, en ok siffra men inte mer, men powerplay var långt mer än ok med nästan 34%. Riktigt så höga siffror kanske man inte kan få till i en tuff södra grundserie, men nog tror jag att man kan hamna på bortåt 110% totalt och det är bra!

Tränare 2

Fredrik Eriksson snörar av sig skridskorna för att bli tränare. Ett spännande steg för honom, men det brukar alltid ta ett tag att komma in i rollen, hur mycket erfarenhet man än har av att spela.

Totalt 19 – –

Har ett starkt lagbygge, men en orutinerad tränare gör att man kanske blir satta under lite press. Dock så tror jag man reder ut allettanplatsen till slut.

Södra tabellen

  1. Karlskrona
  2. Kristianstad
  3. Troja
  4. Vimmerby
  5. Borås
  6. Krif
  7. Halmstad
  8. Mörrum
  9. Tyringe
  10.  Alvesta

Omslagsfoton:  Halland i fokus, Hampus Gliving (Nybro) och Fredrik Svensson (Kristianstad).

Lämna ett svar