Västra tabelltipset – Femman!

Ännu en spännande hockeyettansäsong står för dörren. Grundserierna startar månadsskiftet september/oktober och alla har sin syn på hur de kommer sluta. Jag ska givetvis också ge min syn på det hela, och då genom att betygsätta alla lagdelar i en skala från 1-5 för att sedan summera det hela. MEN jag reserverar mig för att ett högre betyg inte måste betyda en högre placering. Det kan vara ett helt nybygge som visserligen har bra lagdelar, men det kan ta tid att få ihop lagdelarna vilket gör att man ändå tippas längre ner. Till exempel. Jag kommer att servera er lagen lite huller om buller för att göra listan lite mer oviss. I detta inlägg tänkte jag presentera det lag jag tror kommer komma femma i den västra grundserien.

Lindlöven

Placeringar förra säsongen:

Trea i den västra grundserien.
Nia i den norra allettan.

Truppen

Målvakter 3

Johnathan Frykholm och William Kias var Lindlövens målvaktspar redan förra säsongen då de delade på ansvaret. Båda hamnade runt 91 i räddningsprocent vilket är bra, så ett stabilt målvaktspar-

Backar 2+

Har bara sex backar under kontrakt, och det är dessa som jag sätter betyg på, även om jag vet att det kommer tillkomma korttidslån, bland annat Leo Klavhed lär spela en hel del med Lindlöven. Av de sex de har under kontrakt så är en blott 18-årige Oskar Olsson, som förra säsongen spelade J18 div 1, så han får nog mest vara med för att se och lära. Återstår alltså bara fem backar, vilket gör att det blir svårt att ge något högre betyg även om det är bra backar. Av de som är kvar så är Filip Halvordsson är en rejält spelande back som även kan slå ett pass, och NHL-draftade Philip Nyberg är en stabil defensiv pjäs. Tre nyförvärv har tillkommit och där måste såväl Hudiksvallsvärvningen Gustav Lindström som Södertäljevärvningen Ludvig Hendén ses som riktigt spännande sådana, jag tror de kommer tillföra en hel del. Sista backen ut är Vännäsvärvningen Hannes Wenell, som jag tyvärr har lite dålig koll på, men han kan säkert hålla hyfsad klass.

Forwards 3+

Blev av med Johannes Jämsén och Filip Barklund, men jag tycker man ersatt dem med nya spännande namn. Sebastian Falk, Knut Köhler, William Lindgren och Olle Hilmersson kommer alla från allsvenskan, visserligen i lite undanskymda roller, men med stor utvecklingspotential nu när de får större roller. Speciellt Sebastian Falk ska bli spännande att se. Lägg därtill tvåanvärvningarna Marcus von der Geest och Simon Brännvall som gjort ok med poäng sina tidigare ettansejourer, Skellefteåtalangen Lukas Johansson som gjorde 40 poäng i J20 Nationell förra säsongen, och till sist Emil Norberg från Köping som har bra potential att göra en hel del poäng, så inser man att Lindlövens forwardssida har potential. Speciellt som man lyckades förlänga med nyckelspelarna Tobias Sjökvist och Isak Johnsson.

Special teams 3

Hade ett fint powerplay i allettan norra med 27%, fast samtidigt hade man ett rätt svagt boxplay med 73%. Men runt 100% tror jag man har kapacitet att hamna på även i vinter.  

Tränare 3+

Jonas Dufåker är en seriös tränare som fått Lindlöven att ta steg under de år han tränat klubben.

Totalt 14+++

Det kommer sitta hårt åt, men får man bara pusselbitarna att falla på plats så tror jag man får spela allettan även i vinter, men då bör backsidan förstärkas.

Västra tabellen

  1. Mariestad
  2. Skövde
  3. Tranås
  4. Dalen
  5. Lindlöven
  6. Surahammar
  7. Borlänge
  8. Forshaga
  9. Mjölby
  10. Falun

Omslagsfoton: Mats Tjernström, Sofie Alexandra Kitteröd, Halland i fokus och Hampus Gliving.

Lämna ett svar