Så slutar västra ettan – ettan

Då är vi vid vägs ände, dags att presentera det lag vi tror kommer vinna den västra ettan. I en rekordjämn serie där sex lag är så gott som jämnstarka så går vi på förra säsongens facit och utser vinnare att vinnare i den västra ettan blir…

Dalen

Placeringar förra säsongen

5:a i södra grundserien
6:a i allettan södra
4:a i kvalserien till allsvenskan

Starka nyförvärv

Anton Johannesson, b från HV71 J20
Felix Lidgren, f från Östersund
Gustav Salmi Lilja, f från HV71 J20
Colton Kaledzic, f från HA74

Tunga tapp

Martin Thörnberg, f till slutar
Jesper Thörnberg, f till Odense
Adam Hirsch. F till Kalmar
Emil Larsson, f till Black Wings

Talar för

+ Kommer från en stark säsong där man gick till kvalserien till allsvenskan.
+ Spelar otroligt tight defensivt, släpper alltid in få mål.
+ Pelle Gustavsson har kunnat bygga ett spel under många år och brukar alltid få ihop det.

Talar mot

– Tunga tapp på forwardssidan, vem ska göra det framåt?
– Kommer ha höga förväntningar på sig, något man inte är vana vid.
– Tunn forwardssida med bara 12 spelare.

Betyg på lagdelar

Målvakter ++++
Oscar Malm och Hampus Hedman är målvakter som båda kan vinna matcher på egen hand, hög ettanklass.

Backar ++++
Har fått behålla hela backsidan så gott som och har fått in lovande backen Anton Johannesson som tillför en offensiv uppsida laget kanske saknat i de bakre leden tidigare.

Forwards ++
Forwardssidan är tunn, bara 12 namn stor, och det finns ingen given poänggörare som kan axla manteln efter den försvunna förstakedjan (bröderna Thörnberg och Adam Hirsch). Kommer få förlita sig på att några av de unga får en väldigt bra utveckling och kan ersätta i alla fall en del av de 174 poängen som försvann i topptrion.

Tränare ++++
Pelle Gustafsson har gång på gång byggt starka lag med små medel, och i år så kommer hans roll bli viktigare än någonsin. För laget är utan stjärnor, men med många starka unga talanger som nu får stora roller att fylla.

Totalt 14+

Kommentar

Som ni märker i betygsättningen så kommer den västra grundserien bli otroligt oviss, de fyra första lagen får samma totalbetyg, medan femman har ett mindre och sexan två. Så egentligen skulle man kunna lotta mellan dessa sex lag. Men Dalen var det lag som gick bäst av samtliga lag förra säsongen, och även om man blivit av med några spetsar så är den stora massan intakt. Det var inte bara förstakedjans förtjänst som gjorde dem framgångsrika, det är ett starkt kollektiv där alla underkastar sig Pelle Gustafssons direktiv. Kan man göra det också denna säsong så kan man mycket väl vinna den västra grundserien.

Så tror vi att den västra ettan slutar:

1. Dalen
2. Surahammar
3. Mariestad
4. Skövde
5. Tranås
6. Lindlöven
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Linden
10.Köping

Lämna ett svar