Så slutar västra ettan – trean

Att det kommer bli jämnt i den västra ettan står väldigt klart, trean hamnar på exakt samma slutbetyg som fyran.

Mariestad

Placeringar förra säsongen

1:a i västra grundserien
4:a i allettan södra
Ut i playoff 2

Starka nyförvärv

Anton Blomberg, f från Grüner
Kasper Elo, f från Liptovske
Oscar Tellström, f från Kristianstad
Gustav Lindberg, f från Enköping

Tunga tapp

Tobias Sandberg, mv till Vita Hästen
Oliver Kandergård, f till Almtuna
Philip Norberg, f till Karlskrona
Joonas Alanne, f till Chamonix

Talar för

+ Har en av ettans starkaste backsidor.
+ Meriterade tränaren Andreas Appelgren.
+ Har en bra kombination av etablerade spetsar och lovande talanger.

Talar mot

– Stor omsättning i laget.
– Svag centersida.
– Hur fixar laget tappet av Tobias Sandberg?

Betyg på lagdelar

Målvakter +++
Tappet av toppmålvakten Tobias Sandberg är mycket tungt, men Anton Malmborg är i sina bästa stunder också en toppmålvakt i ettan. Nu vill det till för honom att visa det. Backupen Isac Ohlsson har haft en otacksam roll bakom Sandberg, men kanske får han chansen att visa upp sig lite oftare nu, för det är inte en dålig målvakt. Stark trea.

Backar ++++

Har många fina verktyg på backsidan: Offensivstarka Tobias Aronsson, Jesper Broeng och Ludvig Collberg, defensiva ess i Johan Frick och Simon Svensson, och unga lovande tvåvägsbackar i Gustaf Malmkvist och Manne Håkansson. En av ettans starkaste uppställningar.

Forwards +++

Har etablerade starka kort i Jesper Lindén, Erik Olsson, Kasper Elo och Anton Blomberg. Dessa kompletteras med nyttiga tvåvägsspelare i Lukas Larsson, Herman Lundin och Andreas Axelsson. Dessutom unga talanger med potential att slå igenom på allvar i Oscar Tellström, Eric Hedlund och Gustav Lindberg. Frågetecknet är centersidan, annars hade detta varit fyra plus.

Tränare ++++

Andreas Appelgren gjorde sin första säsong i klubben för femton år sedan nu, då han förde upp klubben i allsvenskan. Sedan dess så har han bland annat först fört upp Leksand i SHL året efter till deras första slutspel på många år och han har också varit ledare i såväl Västerås som Södertälje. Tillbaka i Mariestad så var han fram till förra säsongen obesegrad i slutspelsmatcher, men det fina facitet fick ett abrupt slut förra säsongen, och därmed så tappar han ett plus i betyg.

Totalt 14+

Kommentar

Mariestad har varit självskrivna till en allettanplats i många år nu. I år så är det dock inte lika självklart. Laget har tappat flera tongivande spelare och det saknas centrar. Men samtidigt har man en hel del klass kvar, framför allt på backsidan och på bänken, och ersättarna skäms inte för sig. Det finns potential i laget, men det kan säkert ta tid för tränare Appelgren att få ihop spelet.

Så tror vi den västra ettan slutar:

1. Släpps den 27/9
2. Släpps den 23/9
3. Mariestad
4. Skövde
5. Tranås
6. Lindlöven
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Linden
10.Köping

Lämna ett svar