Så slutar västra ettan – femman

Nu kommer vi in på de finare placeringarna, lag som vi tror kommer att få spela en alletta.

Tranås

Placeringar förra säsongen

8:a i södra ettan
3:a i södra vårserien
Ut i playoff 1

Starka värvningar

JD Dudek, f från Allen Americans
Joonas Larinmaa, f från Tuto Hockey
Filip Forsmark, b från Karlskrona

Tunga tapp

Rasmus Koskinen, f till Krif
Antti Palojärvi, b till Parru HT

Talar för

+ Har ett bra målvaktspar som båda kan mura igen.
+ Stark forwardssida med såväl spets som bredd.
+ Lär vara revanschsugna efter ett par svaga säsonger.

Talar emot

– Kommer från två säsonger med starka trupper men svaga resultat.
– Backsidan är tunn, det får inte bli skador på fel spelare.

Betyg på lagdelarna

Målvakter ++++

Förra säsongen var en ovanligt svag säsong för Victor Jonsson, men han är i grunden en målvakt av bra ettanklass. Viggo Andrén kan dock säkert ge honom en ordentlig match, det är en lovande backup.

Backar +++

Fredrik Lindström ska vara den ledande backen i Tranås, men han kommer från en svag säsong. Värvningen av Filip Forsmark är dock bra, och förhoppningsvis kan Samuli Rihikainen, som missade hela förra säsongen på grund av skada, tillföra tvåvägskvaliteter. William Wennström har också bra rutin, men i övrigt är det relativt oprövat, även om omskolningen av Petter Eklöf kan bli lyckad.

Forwards ++++

Rutinerade Anders Skoog är en klasspelare även om hans förra säsong inte var den starkaste. Man har också fått behålla Pontus Eklöf och Lukas Isaksson, som har en vana att producera poäng. Dessutom har man fått in två spännande nyförvärv i JD Dudek och Joonas Larinmaa som mycket väl kan bli starka poängspelare. Så offensivt ser det starkt ut. Det finns också bredd i form av Casper Andersson, Erik Brissle och jokern Chong Min Lee.

Tränare ++

Artto Mietinen gjorde sin första säsong som huvudtränare förra säsongen, och man kan inte säga att det slutade med succé. Laget hade höga förväntningar på sig men missade allettan och gick sedan visserligen till slutspel bakvägen men fick respass direkt. Lyckas han bättre denna säsong?

Totalt 13+

Kommentar

Tranås har varit en besvikelse två säsonger i rad nu, där man inte presterat trots på papperet starka trupper. Nu har man dock vässat den ytterligare och de kommer med stor sannolikhet att vara inblandad i allettanstriden hela vägen in.

Så tror vi den västra ettan slutar:

1. Släpps den 28/9
2. Släpps den 24/9
3. Släpps den 20/9
4. Släpps den 16/9
5. Tranås
6. Lindlöven
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Linden
10.Köping

Lämna ett svar