Så slutar östra ettan – femman

Vårt stora tabelltips av den östra ettan har nu gått in på del sex, där vi presenterar det lag vi tror kommer femma.

Strömsbro

Placeringar förra säsongen

4:a i grundserien (västra)
8:a i Allettan norra
Förlust med 2-0 i matcher i semifinalen mot HC Dalen.

Starka värvningar:

Olle Hellström, b Nyköping
Mikael Hansson, f Mariestad
Abbe Broberg, f Valbo

Tunga tapp

Alexander Sahlin, mv slutar
Niklas Strid, b slutar
Stefan Söder, f slutar

Talar för:

+ Lyckats locka hem Gävlekillar som varit i andra delar av landet.
+ Börjat en intressant föryngringsprocess.
+ Flera intressanta värvningar. Jag tänker framförallt på Abbe Broberg som bombade in 31 kassar på 36 matcher i Valbo i Hockeytvåan. Även den skicklige centern Mikael Hansson blir intressant att följa.

Talar emot:

– Lite dålig bredd på backsidan.
– Skadekänslig trupp på målvakts- och backsidan.

Betyg på lagdelar

Målvakter +++
Viktor Eriksson har flera gånger visat att han är en bra målvakt i moderklubben Borlänge. Men 24-åringen har haft flera långa skadeperioder. Är han frisk och hel så kommer han fylla luckan efter John Morelius som varvar ner. Målvakten som ska kampera ihop med Eriksson är Oskar Spinnars-Nordin som hade en häftig resa i Nordamerika i vintras. Han inledde säsongen i den relativt svaga ligan GMHL och avslutade säsongen i NAHL som anses vara USAs näst bästa juniorliga.

Backar +++
Strömsbro har fem backar som varit med ett tag. På förhand anser att att Adam Deutsch och Olle Hellström blir väldigt viktiga. Men jag tycker även att övriga är helt okej. Man har två intressanta förstaårsseniorer i Joebe Martin och William Eriksson.

Forwards ++++
På forwardssidan finns både bredd och klass. I nuläget har man 14 forwards på kontrakt. Kvar från fjolårstruppen är bland annat Gabriel Deutsch, Simon Appelquist och lagkaptenen Viktor Ehn. På minuskontot finns visserligen poängkungen Stefan Söder men jag tycker att man ersätta honom på ett bra sätt. 25-årige Mikael Hansson som ifjol hade en tung säsong i Mariestad kommer att få en viktig roll i Strömsbro. Man har även värvat in flera unga lovande forwards så som Jonathan Backlund från Färjestad, Adam Dahlström från Brynäs och Abbe Broberg från Valbo.

Tränare ++
”Mankan” Jansson som hade det väldigt tufft i Sollentuna säsongen 20-21 fick sin revansch ifjol. Han ledde Strömsbro till Allettan och väl där så tog man sig till slutspel genom att sluta på en åttonde plats. I slutspelet fick man dock respass efter att ha förlorat med 2-0 i matcher mot HC Dalen. Till sin hjälp får Magnus den gamle huvudtränaren i Strömsbro Christoffer Eriksson som ifjol inledde säsongen i Enköping.

Totalt 12+

Kommentar:

Strömsbro blir ett lag att räkna med även denna säsong. Man har en intressant trupp som om allt faller väl ut mycket väl kan utmana om en placering högt upp i tabellen. En av nycklarna till framgång är att skadedrabbade målvakten Viktor Eriksson får vara hel och frisk.

Tabellen som vi tippar den:
1.
2.
3.
4.
5. Strömsbro
6. Nyköping
7. Enköping
8. Wings
9. Vallentuna
10. Segeltorp

Lämna ett svar