Så slutar södra ettan – femman

Vår tro är att det är en trio lag som kommer slåss om den sista allettanplatsen i den södra ettan. Idag presenterar vi det lag vi tror kommer att dra det längsta strået och få lira med de stora grabbarna efter jul.

Krif

Placeringar förra säsongen

6:a i södra grundserien
5:a i vårettan södra

Starka värvningar

Emil Cederlund, mv från Tingsryd
Jesper Hultberg, f från Karlskrona
Lucas Jidenius, f från Vimmerby
Rasmus Koskinen, f från Tranås

Tunga förluster

Jonas Nyman, f till Forshaga
Eddie Levin, f till Vimmerby

Talar för

+ Målvaktssidan är ung, men talangfull och lovande. Någon av Cederlund och Tengvall kan mycket väl få ett stort genombrott denna säsong.
+ Forwardssidan är klart förstärkt med såväl tyngd (Hultberg) som fart (Jidenius och Koskinen).
+ Kan slå ur underläge efter ett par rent ut sagt svaga säsonger.
+ Har några rutinerade pjäser som de yngre kan ta rygg på.

Talar emot

– Backsidan har ett par toppar i Bothén och Ekström, men är till stora delar ung och oprövad.
– Emil Ivanssons facit som tränare imponerar inte, speciellt inte de två senaste säsongerna.
– Krif har haft spännande lagbyggen förr utan att lyckas.

Betyg lagdelar

Målvakter ++++

Emil Cederlund har visat under sina två säsonger i Mörrum att han är en kompetent målvakt, men det finns fortfarande ännu mer att få ut är känslan. Unge Felix Tengvall är också en målvakt med hög potential.

Backar ++
Rutinerade Martin Ekström har varit klippan att luta sig emot i Krif i många säsonger nu, och Tim Bothén är en back av bra ettanklass. Men utöver dessa båda så är det idel ungt och rätt oprövat, och det vill till att flera av dem tar för sig ordentligt om allettanplatsen ska kunna bärgas.

Forwards ++++
Jesper Hultberg är i sina bästa stunder en riktig centertank, omöjlig att ta pucken från och med bra blick, han påminner mycket om Henrik Olsén, en av de bästa centrarna i ettan i mina ögon. Man har också kompetenta centrar i Oliver Olsson och rutinerade Andreas Nordfeldt och de kompletteras av några riktga speedkulor på kanterna i bland annat Martin Pärna och nya Lucas Jidenius och Rasmus Koskinen. Det känns som att det kan gå undan när Krif spelar hockey i vinter!

Tränare ++

Emil Ivansson hade två rätt ok säsonger sina två första i Krif-båset, men de senaste två vill han nog helst glömma då han med rätt starka lag inte alls levererade. Nu har han ett ännu mer spännande lag till sitt förfogande, kan han få det att lossna nu?

Totalt 12+

Kommentar

Offensiv styrka och starka sista utposter kan bli de avgörande pusselbitarna för att Krif äntligen ska få spela alletta igen. Ivansson har skött sina kort väl på värvningsfronten, kan han nu omsätta det genom att få laget att prestera på isen också så finns förutsättningarna för en rolig säsong för alla Krifare. Men håller backsidan?

Så här tror vi att den södra ettan slutar:

1. Avslöjas 30/9
2. Avslöjas 26/9
3. Avslöjas 22/9
4. Avslöjas 18/9
5. Krif
6. Vimmerby
7. Borås
8. Tyringe
9. Halmstad
10. Mörrum

Lämna ett svar