Så slutar södra ettan – sexan

Dags för den första förloraren, alltså det lag som är närmast att nå allettan utan att lyckas.

Vimmerby

Placeringar förra säsongen

2:a i södra grundserien
7:a i allettan södra
Ut mot Väsby i playoff 3

Starka värvningar

William Alftberg, b från Nybro
Isac Andersson, f från Tingsryd
Adam Bäckstrand, f från Mörrum
Oscar Lindgren, b från Troja

Tunga tapp

Måns Krämer, b till Karlskoga
Christian Lindberg, b till Troja
Lucas Jidenius, f till Krif
Todd Winder, f till Karlskrona

Talar för

+ Har en stark stomme med få riktiga svagheter.
+ Har historiskt sett alltid en tight och svårforcerad defensiv.
+ Har en bra bredd på forwardssidan.

Talar mot

– En väldigt orutinerad tränare.
– Tappat sina två toppbackar.

Betyg

Målvakter ++++
Robin Christoffersson stod för en stark säsong och konkurrerade ut Gustav Bågenvik som är en bra målvakt. Nu får han istället konkurrera med Scott Hector, en målvakt som är lite ojämn, men i sina bästa stunder kan han mura igen fullständigt.

Backar +++
Tappade sina två toppbackar och har en ganska tunn backbesättning med bara sju namn varav två 19-åringar som är oprövade på nivån och utan märkvärdigt CV på juniornivå samt en back från tvåan. Så även om nya Alftberg och Pelle Ström är bra ettanbackar, så skulle man behöva förstärka med ett par namn till, trean i betyg är svag.

Forwards ++++
Isac Andersson och Adam Bäckstrand är två bra värvningar, och man har fått behålla skickliga spelare som viktige kaptenen Jakob Karlsson och Oscar Karlsson och även några rollspelare som Eddie Levin och Hugo Olilla. Jacob Sundin och Charlie Björklund är spännande talanger som kan blomma ut. Men den där riktiga spetsen kanske ändå saknas, så fyran är snällt satt.

Tränare +
Hampus Sylvegård har egentligen inga meriter att falla tillbaka på mer än att han kommer från en riktig hockeyfamilj. Men räcker det för att leda ett lag till allettan?

Totalt: 12+

Kommentar

Det är ett klart försvagat Vimmerby till den kommande säsongen. Framför allt sedan man släppt rutinerade tränare Staffan Lundh och istället plockat in gröna Hampus Sylvegård. Han har dock fortfarande ett bra lag att jobba med, framför allt målvaktssidan ser stark ut. Men backsidan är för svag för att vi ska tro att det räcker hela vägen till en allettanplats.

Så här tror vi att den södra ettan slutar:

1. Avslöjas 30/9
2. Avslöjas 26/9
3. Avslöjas 22/9
4. Avslöjas 18/9
5. Avslöjas 14/9
6. Vimmerby
7. Borås
8. Tyringe
9. Halmstad
10. Mörrum

Lämna ett svar