Så slutar östra ettan – sexan

Vårt stora tabelltips av den östra ettan har nu gått in på del fem, där vi presenterar det lag vi tror kommer sexa.

Nyköping

Placeringar förra säsongen

6:a i grundserien (västra)
4:a i fortsättningsettan södra

Starka värvningar:

Oscar Åkelid, b Karlskoga
Alexander Stensson, b Hanhals
Jesper Schiöler, f Östersund

Tunga tapp

Robin Axbom, b slutar
Daniel Andersson, Surahammar
Alex Levänen, f klubb ej klar?

Talar för:

+ Bästa faciliteterna i Hockeyettan?
+ Nyckelspelarna Lucas Bylin, Daniel Fahlström och Albin Ivarsson-Hamberg stannar.
+ Flera kulturbärare med många år i klubben är kvar. Jag tänker främst på Christian Axelsson, Daniel Fahlström, John Moberg och Albin Ivarsson-Hamberg.

Talar emot:

– Vem fyller luckan efter Alex Levänen?
– Lite dåligt med spets på backsidan
– Oprövad huvudtränare

Betyg på lagdelar

Målvakter ++++
Daniel Fahlström är när han spelar på topp en av seriens bästa målvakter. Daniel går in på sin fjärde säsong i NSK och kommer likt de senaste två säsongerna bilda målvaktspar med unge Sebastian Wagner. 21-årige Wagner är en egen produkt som har en positiv utvecklingskurva.

Backar ++
Nyköpings backsida är känns aningen tunn. Det känns som att 24-årige Lucas Bylin kommer få dra ett tungt lass i vinter. Bland nyförvärven känns Oscar Åkelid från BIK Karlskoga och Simon Stensson från degraderade Hanhals som de mest intressanta förvärven.

Forwards +++
På forwardssidan har sportchef Magnus Eriksson fått behålla de flesta från fjolårstruppen. Ett namn som saknas är givetvis Alex Levänen som gjorde 5 mål och 32 assists på 37 matcher under fjolårssäsongen. Men trots att man ännu inte fått finländarens namnteckning så har man en skaplig forwardsuppsättning. Albin Ivarsson-Hamberg, Sören Dietz-Larsen, John Moberg och nye Jesper Schiöler är de som sticker ut mest.

Tränare ++
Filip Algeman kommer närmast från Viggbyholms IK i hockeytvåan. 29-åringen var tidigare en stabil keeper i bland annat Vallentuna. Klubbikonen Antti Koponen som varit assisterande tränare de senaste tre säsongerna blir kvar även denna säsong.

Totalt 11+

Kommentar:

Nyköping är tillbaka i den östra serien, igen. Från fjolårstruppen har man fått behålla det mesta förutom assistkungen Alex Levänen och rutinerade backen Robin Axbom. Bland nyförvärven märks främst backen Oscar Åkelid från BIK Karlskoga och forwarden Jesper Schiöler som var med och spelade upp Östersund i Hockeyallsvenskan. Nyköping är absolut en utmanare om en plats i Allettan. Och kan det trots allt finnas en chans att Alex Levänen återvänder?

Tabellen som vi tippar den:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Nyköping
7. Enköping
8. Wings
9. Vallentuna
10. Segeltorp

Lämna ett svar