Så slutar västra ettan – sexan

Det kommer vara snuskigt jämnt kring allettanstrecket i den västra ettan i år. Det är i princip omöjligt att avgöra vilka lag som hamnar var. Men något av de sex topplagen måste missa allettan och med kniven mot strupen så väljer vi att tippa att det blir…

Lindlöven

Placeringar förra säsongen

7:a i västra grundserien
1:a i norra vårserien
Ut mot Väsby i playoff 2

Starka värvningar

Tobias Sjökvist, f från Linden
Filip Barklund, f från Karlskoga
Johannes Jämsén, f från Södertälje
Joshua Karlsson, b från AIK

Tunga förluster

David Berg, b till slutar/klubb ej klar

Talar för

+ Ett lag utan egentliga svagheter.
+ Har fått behålla hela sin stomme och har till detta fått in väldigt spännande nyförvärv.
+ Stark centersida

Talar mot

– Har haft bra lag tidigare utan att riktigt lyfta.
– Saknar kanske de där riktiga spetsarna.

Betyg på lagdelar

Målvakter +++
Jonathan Frykholm var en stor talang och spåddes en fin framtid, men har inte riktigt fått genombrottet. Han är dock en habil hockeyettanmålvakt och kompletteras nu av William Kias som gjorde det bra förra säsongen trots att han spelade i ett riktigt svagt Kumla.


Backar +++
Det är välväxt i Lindlövens försvarsled. Filip Halvordsson skulle vara tyngsta och längsta backen i många ettanlag med sina 190 cm och 90 kilo. I Lindlöven har han dock hela fyra backar som är både längre och tyngre, allra störst är väldigt Joshua Karlsson med sina 205 cm och 102 pannor. Det lär med andra ord göra ont att möta Lindlöven i vinter. Saknar dock lite spelskicklighet, speciellt om David Bergh väljer att lämna.

Forwards +++
Har en riktigt bra centeruppställning med Tobias Sjökvist, Filip Barklund (kan även spela ytter), Johannes Jämsén, Christoffer Anrén, Anton Widmark och Anton Toolanen som möjliga alternativ, det är den starkaste i hela västra ettan. Yttersidan kanske inte är lika stark, men inte heller svag. En stark trea i betyg.

Tränare +++
Jonas Dufåker är en väldigt ambitiös tränare som är bra på att prata med spelare, men har kanske inte nått de riktigt stora framgångarna.

Totalt 12+

Kommentar

Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund var riktigt nöjd med sitt lagbygge när jag pratade med honom. ”Det finns inte en spelare jag velat ha som jag inte fått”, berättade han. Och det kan man förstå när man ser truppen. Det är kanske inte de riktigt stora namnen, men ett välkomponerat lag med både unga talanger och några rutinerade rävar som kan leda laget. Vi tror att Lindlöven kommer utmana på allvar om en alletta i år.

Så tror vi den västra ettan slutar:

1. Släpps den 28/9
2. Släpps den 24/9
3. Släpps den 20/9
4. Släpps den 16/9
5. Släpps den 12/9
6. Lindlöven
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Linden
10.Köping

Lämna ett svar