Så slutar södra ettan – sjuan

Då har även den södra ettan kommit upp i den segment av lag som kan utmana om en allettanplats. Sjuan kan nämligen mycket väl med en bra säsong få spela en alletta.
Betygsnyckel:
+ Tvåanklass
++ Låg ettanklass
+++ Ettanklass
++++ Hög ettanklass
+++++ Allsvensk klass

Borås

Placeringar förra säsongen

1:a i södra hockeytvåan B
1:a i alltvåan södra
1:a i kvalserien till hockeyettan

Starka värvningar

Hugo Fagerblom, mv från Skövde
Emil Saarinen Ek, f från Frölunda J20
Albin Storm, f från Hanhals

Tunga tapp

Inga

Talar för

+ Besitter ovärderlig rutin i killar som Fredrik, Henrik och Anders Eriksson (ej släkt) samt Konstantin Barulin och Vadim Berdnikov.
+ Har ett väldigt bra målvaktspar i Barulin och Fagerblom.
+ Har spetsen som krävs för att slå alla lag.

Talar mot

– De rutinerade spelarna kanske börjar bli lite väl rutinerade. 39, 37, 37, 35 och 34 är åldern på spetsen som ska vinna matcherna åt laget.
– Bakom spetsen känns det rätt ihåligt.
– Backsidan håller inte, med undantag från Fredrik Eriksson är den rent ut sagt svag.

Betyg

Målvakter ++++
Konstantin Barulin har rutin från många säsonger i KHL och visade förra säsongen att han håller bra klass än. Backupen Hugo Fagerblom är en rätt bra hockeyettanmålvakt som kan vinna matcher åt laget ifall Barulin saknas.

Backar +
Fredrik Eriksson ÄR en klassback trots 39 år fyllda, men därbakom ekar det väldigt tomt. Det ska antagligen in några förstärkningar på backplats, men fram tills dess så kan betyget inte bli annat än en etta.

Forwards ++
Henrik Eriksson och Vadim Berdnikov må vara lite till åren komna, men är utmärkta spelare på ettannivå. Anders Eriksson har också meriter men känns lite väl trött och vår förutsägelse är att han kommer få det svårt. Utöver dessa så finns ett par nyttuga gnuggare i Albin Storm och Marcus von der Geest och en Philip Svensson som kan kanske få sitt genombrott och någon lovande junior, men det känns väldigt tunt. Det är ett gränsfall mellan en tvåa och trea, men vi väljer att vara hårda i detta fall.

Tränare ++++
Gunnar Persson har fina meriter och gjorde det bra med laget förra säsongen, det är inte givet att man avancerar i seriesystemet bara för att man har det klart starkaste laget.

Totalt 12+

Kommentar

Det är lätt att avfärda ett lag bara för att det är en nykomling, men Borås kan absolut utmana om en allettanplats. Laget har en knippe spelare med massor med rutin som kan bära laget. Det som gör att Problemet är istället vad som finns där bakom, laget skulle behövt ha fler spelare som kan avlasta i poängprotokollet, för att nå än högre placering.

Så här tippar vi att den södra ettan slutar

1. Avslöjas den 30/9
2. Avslöjas den 26/9
3. Avslöjas den 22/9
4. Avslöjas den 18/9
5. Avslöjas den 14/9
6. Avslöjas den 10/9
7. Borås
8. Tyringe
9. Halmstad
10. Mörrum

Lämna ett svar