Så slutar västra ettan – fyran

Nu närmar vi oss den absoluta toppen, och samtliga lag som är kvar har kapacitet att vinna den västra grundserien.

Skövde

Placeringar förra säsongen

5:a i västra grundserien
10:a i allettan södra

Starka nyförvärv

Emil Smedberg, f från Forshaga
Adam Thilander, b från Lillehammer
Josh Laframboise, f från Åmål
William Eriksson, b från Forshaga

Tunga tapp

Hugo Fagerblom, mv till Borås

Talar för

+ Värvningen av nye tränaren Staffan Lundh kommer ge laget ett eget stabilt spel.
+ Kommer kunna slå ur underläge efter några svaga säsonger.
+ Har en bred trupp utan egentliga svagheter.
+ Har förstärkt sin akkilleshäl, backsidan, ordentligt.

Talar mot

– Robin Wallin är i sina bästa stunder en målvakt med hög kapacitet, men missade stora delar av förra säsongen, hur är formen?
– Det sitter inte direkt vinnarmentalitet i Billingehovs väggar, något klubbens klubb/sportchef Anders Lundström medgivit.
– Saknar den riktiga offensiva spetsen på forwardssidan.

Betyg på lagdelar

Målvakter +++
Robin Wallin missade stora delar av förra säsongen, frågan är hur hans form är? Backupen Fritz Abrahamsson är ung och lovande och kommer säkert vilja ta upp kampen om förstaspaden.

Backar ++++
Tidigare säsonger har backsidan varit en stor akkilleshäl hos Skövde, men där har man skickat några av sina svagare kort och ersatt dom med på papperet starkare. Adam Thilander och Joel Werner är kvar som stöttepelare, Max Kardewall är också stabil. Nya är spelskickliga William Eriksson och Isac Ollas Mattsson, det gör att man antagligen inte kommer bli lite enkelt fastcheckade säsongen som kommer.

Forwards +++

Har en bra bredd på forwardssidan med många hårt jobbande forwards, som bröderna Lundmark, Alexander Henriksson, Jonathan Ström och framför allt kanske meriterade Kristoffer Söder. Problemet är snarare vem som ska göra det framåt? Man har tappat förra säsongens överlägsna poängligavinnare, Anton Blomberg, och tvåan gjorde endast 26 poäng. Det vill till att nyförvärven Emil Smedberg och Josh Laframboise levererar.

Tränare ++++

Staffan Lundh har en gedigen karriär bakom sig med framgångsrika säsonger i allsvenskan, ettan och utomlands. Tydlig, tuff och med ett ledarskap Skövde saknat i många år.

Totalt 14+

Kommentar

Skövde har under många år tagit sig till en alletta, men väl där blivit en slagpåse. Det kan mycket väl bli annorlunda i år. Med en ny och tydlig tränare vid rodret kommer man få ett starkare grundspel, och med en förstärkt backsida så kommer man inte ha en akkilleshäl att utnyttja. Kommer vara med inte bara i toppen av en grundserie, utan också i en slutspelsdiskussion.

Så tror vi den västra ettan slutar:

1. Släpps den 28/9
2. Släpps den 24/9
3. Släpps den 20/9
4. Skövde
5. Tranås
6. Lindlöven
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Linden
10.Köping

Lämna ett svar