Så slutar västra ettan – tvåan

Nu är det dags för det eviga bottenlaget att gå ut som en av seriens stora favoriter.

Betygsnyckel:
+ Tvåanklass
++ Låg ettanklass
+++ Ettanklass
++++ Hög ettanklass
+++++ Allsvensk klass

Surahammar

Placeringar förra säsongen

2:a i västra grundserien
4:a i norra allettan
Ut i playoff 3

Starka nyförvärv

André Astley, f från Almtuna
Linus Marcko, mv från Östersund
Tobias Boström, f från Grums

Tunga tapp

Jakob Forslund, f till slutar
Markus Ekholm Rosén, mv till Enköping

Talar för

+ Har ett härligt go i föreningen med en fin säsong i ryggen.
+ Har kvar hela sin starka stomme och har dessutom förstärkt med några vassa kort.
+ Tränare Maikkula fick ut max av truppen förra säsongen.

Talar mot

– Går man in på den klassiska svåra andrasäsongen?
– Kommer inte kunna slå ur underläge längre.

Betyg på lagdelarna

Målvakter ++++
David Otter gjorde en kanonsäsong säsongen som gick och han kommer denna säsong kompletteras av Linus Marcko som visade vilken nivå han håller när han vann sju av sina åtta framträdanden i Östersundströjan och med bra räddningsprocent dessutom.

Backar +++
David Lidström är backgeneralen som ska leda förvaret tillsammans med sin löjtnant Christoffer Udd. Utöver dessa båda så består backsidan av habila ettanbackar, men inte mer.

Forwards +++
Lukas Söderlund var en av ettans allra bästa spelare säsongen som gick och gjorde lite som han ville. Kvar finns också avige speedkulan Hampus Pettersson och man får också tillbaka skicklige centern Andre Astley. Ett spännande nyförvärv är också Tobias Boström som gjorde hela 81 poäng på blott 26 matcher och därmed hade tvåans överlägset högsta poängsnitt. Han lånades också in till Sura under två matcher förra säsongen och gjorde då fyra poäng, så nog fixar han ettanspel. Utöver dessa är det många arbetare i vingården, men de visade förra säsongen att de absolut fixar att spela på en bra nivå.

Tränare ++++
Tränaren Tomas Maikkula gjorde underverk med Surahammar förra säsongen. Han fick ett loosergäng att bli ettans kanske allra största utropstecken, där spelare som ratats i andra klubbar klev fram och tog en stor och framträdande roll. Han formade ett LAG där alla tog sin roll och utförde den efter bästa förmåga, och fick på så sätt inte bara laget att växa, utan även spelarna.

Totalt 14+

Kommentar

Det är mycket Åshöjdens BK över Surahammar. Laget har under många år varit fast förankrat i ettans bottenskikt och har endast tack vare att man värvat in några stjärnor till kvalspelet lyckats kramla sig kvar. Men förra säsongen var man helt plötsligt ett topplag, där man till slut faktiskt var ytterst nära att slå ut Hudiksvall i playoff 3 och nå kvalseriespel. Sedan dess har man fått behålla hela sin stomme och förstärkt med några bra nyförvärv, och kan man bara behålla ödmjukheten och arbetsmoralen så kommer man bli ett topplag också denna säsong.

Så tror vi den västra ettan slutar:

1. Släpps den 27/9
2. Surahammar
3. Mariestad
4. Skövde
5. Tranås
6. Lindlöven
7. Borlänge
8. Forshaga
9. Linden
10.Köping

Lämna ett svar