Kvällens träningsmatcher

Idag är det exakt en vecka kvar tills de första hockeyettanmatcherna spelas, så nu bör lagen ha börjat få ordning på spel och formationer. Ikväll spelar åtta ettanlag sina genrep och har därmed en sista chans att slipa på sitt spel. I denna artikel tänkte jag dels skriva några ord om förutsättningarna för varje match, men också försöka mig på att tippa dom. Träningsmatcher är alltid mer svårtippade än vanliga matcher, så jag lär inte få alla rätt, men lite extra krydda tycker jag det ger.

Enköping-Linden

Lagen möttes för en månad sedan i båda lagens första träningsmatch och då var det Enköping som avgick med segern med 2-4. Men det var ett väldigt skadedrabbat bortalag som kom till spel med bara fyra backar och åtta forwards. Sedan dess har Enköping med ett undantag (Surahammar) förlorat sina träningsmatcher medan Linden gått rätt starkt, speciellt på slutet. På papperet är detta en jämn match, men med formkurvan i åtanke så tror jag ändå att Linden tar hem detta. Tips: 2-4

Karlskrona-Nybro

Också dessa lag möttes för en månad sedan, i en väldigt målrik tillställning vann Nybro med 6-5 efter förlängning. Jag såg den matchen, och jag har sett ytterligare två matcher med Nybro, och jag kan inte säga att jag imponerats av dem under försäsongen. Likt förbenat så vinner de ofta matcherna trots dassigt spel, och det är en styrka det med. Och spelet lär bara bli bättre och bättre. Karlskrona har jag sett en match sedan dess och inte heller dom gav något riktigt bra intryck. Så det är två lag som fortfarande söker en trygghet i spelet och därför tror jag detta kan bli en intressant match, vilket av de två förväntade topplagen har kommit längst? Extra intressant blir det då lagen möts i premiären om en dryg vecka. Tips: 1-3


Skövde-Vimmerby

Skövde har jag sett rätt mycket under försäsongen och de är det lag som tagit störst kliv sedan förra säsongen av de jag sett. Rätt omgående hittade de ett spel som både är snålt defensivt och helt ok offensivt. Vimmerby å sin sida famlar lite fortfarande, offensivt ser de helt ok ut, men defensivt finns det en hel del att önska. Tips: 4-2


Boden-Vännäs

Jag har tyvärr inte sett något av dessa lag ännu, men tittar man på papperet så ska detta bli en promenadseger för hemmalaget. Boden förlorade sina första två träningsmatcher men har sedan vunnit två, så de verkar vara på uppgång spelmässigt också. Vännäs å sin sida verkar bara ha spelat två träningsmatcher (mot Örnsköldsvik*2) och har en vinst och en förlust. Tips: 6-1

Lämna ett svar