50 frågor som nu har svar!

Vi fick uppleva ett riktig råkurr i den norra allettan, två favoriter som motsvarade förväntningarna i den södra, en överraskande förlust för förhandsfavoriten i södra vårettan och en hel del annat smått och gott i eftermiddagens drabbningar.

Södra allettan

Halmstad-Kalmar

Kan Halmstad vinna mot Kalmar på hemmaplan för femte gången de senaste sex matcherna?
Nej det blev en 0-3-förlust, Kalmar gjorde 0-1 i andra perioden och vann sedan den sista med 0-2.

Lyckas Kalmar återta serieledningen?
Jajjemen, med tre måls marginal leder man nu serien före Nybro.

Är Halmstad ett lag för toppen av den södra allettan?
Inte just nu, en sjätteplats är inte dåligt, men någon topplacering är det inte.

Kan Kalmars grymma powerplay (41,18%)säkra en bortaseger?
Ett mål på tre försök, men det var i realiteten redan avgjort när det föll då Kalmar redan ledde med 2-0 och målet föll i slutminuten.

Vem av Hampus Karlsson (Kalmar, 7+3=10p) och Robin Dahse (Halmstad, 5+5=10p) leder allettans poängliga efter dagens match?
Ingen av de båda gjorde något poäng, vilket gjorde att Trojas Emil Ekholm kunde ta sig förbi Dahse upp på en andraplats med 6+4=10p.

Skövde-Troja

Kan Skövde klättra upp över slutspelsstrecket?
Nej det blev en ny förlust, 2-4, och man ligger därmed kvar på en niondeplats.

Är Troja ett topplag eller ett lag för nedre halvan?
Troja är ett topplag som det ser ut nu. Efter en trög inledning på allettan så ligger man nu fyra.

Skövde släpper in flest mål av alla lag, kan man stoppa blödningen bakåt?
Fyra mål till idag, men det sista i tom kasse. Ingen katastrof, men svårt att vinna om man släpper fyra mål.

Kan Skövde steppa upp efter sin bleka insats senast mot Kalmar?
Laget hade en rätt blek inledning på matchen, men sedan gjorde man en mycket bättre insats, och hade hugg på att hämta in 0-3-underläget man försatt sig i.

Kan Troja förbättra sitt urusla boxplay (42,86%)?
Ja något faktiskt, man släppte nämligen bara in ett mål på två boxplay och hade således 50%, vilket är bättre än tidigare notering. Men bra? Nej det kan man inte påstå.

Norra allettan

Boden-Sundsvall

Hoppas Boden upp på vinnarhästen direkt igen efter sin första förlust igår (mot Piteå, 2-3)?
Jajjemen, klara 5-0 skrevs segersiffrorna till, även om det lossnade med målskyttet först i tredje.

Kan Sundsvall utmana om en topplacering?
Inte om man åker runt och förlorar med 5-0. Men man bjöd ändå upp till kamp i två perioder drygt.

Kan någon av bröderna Wahlgren gå om Jesper Ylivainio i toppen av allettan norras poängliga?
Max Wahlgren tog in en poäng i alla fall, då han satte 5-0, men han är fortfarande en poäng bakom.

Blir Bodens starka powerplay (39,13%) avgörande mot Sundsvalls svaga boxplay (64,29%)?
Nej Sundsvall lyckades faktiskt nolla Boden samtliga tre boxplay, så det var inte det man föll på.

Kiruna-Piteå

Kan Piteå gå upp i serieledning?
Nej man tappar istället två poäng på Boden, då man förlorade efter straffar med 3-2.

Piteå hade ett magiskt powerplay i grundserien, men är väldigt mycket svagare i allettan. Kan man förbättra procenten i denna match (från 17,39%)?
Ett mål på sex utvisningar, men står ändå noterat som 25%. Undrar hur man räknar? Så Nja.

Är Kiruna fast i botten eller kan de skrälla?
De skrällde sig ändå till en seger efter straffar, det var starkt mot topplaget. Ska de hitta en väg ur bottenträsket ändå?

Hudiksvall-Hanviken

Hur står det till hos tippade storfavoriten Hudiksvall egentligen?
I första periodens inledning såg det inte alls bra ut. Hanviken hade flera bra lägen att göra mål innan 1-0 kom i matchens andra minut. Tränare Hall tog timeout och laget tog sig samman. Även om utdelning kom först i den andra perioden, en period man vann med 5-0 och till slut matchen med 5-1. Spelmässigt så började man ändå känna igen Hudiksvall med långa kvävande anfall där man till slut kunde utnyttja en drälld pucken eller en blotta.

Får Hudiksvall powerplayet att lossna, nu har man blygsamma 14,29%?
Nej inget mål på tre försök…

Kan Hanviken fortsätta vara starka defensivt? Bara två insläppta mål/match.
Man inledde ändå rätt bra i den första perioden, men sedan började man spela för svårt och tappa puckar och det straffade Hudiksvall obönhörligt.

Strömsbro-Nyköping

Vilket av de båda lagen blir förste utmanare till de tre topplagen?
Strömsbro drog det viktiga längsta strået då man vann en målsnål tillställning med 2-1. En match som avslutades med ett ovanligt hett bråk efter avblåsning.

Klipp från hockeyettan play.

Får Nyköping det att lossna offensivt? Nu snittar man under två mål per match framåt.
Nej bara ett mål gjordes och då vinner man inte många matcher.

Blir det Daniel Fahlström eller förra matchens succé Sebastian Wagner som står i Nyköping?
Daniel Fahlström var tillbaka i kassen och släppte bara två skott av 32 och gav laget chansen. Men när utespelarna bara gör ett framåt så räckte det inte ändå.

Fortsätter Strömsbro att överraska positivt?
Jajjemen, nu är det uppe på en fjärdeplats, på samma poäng som trean Väsby och bara två bakån tvåan Piteå.

Södra vårettan

Mörrum-Huddinge

Kan Mörrum lyfta i bottenstriden?
Nej man förlorade med klara 3-7 till slut, även om man var med i matchen i två perioder.

Fortsätter Marcus Paulsson leverera?
Ett assist från Paulssons klubba denna gång.

Kan Huddinge utmana om topplaceringarna?
Ja denna seger tyder på det, nu ligger man tvåa, bara tre poäng från serieledande Vimmerby.

Leder Huddinge Filip Pilö backarnas poängliga också efter dagens matcher? Han har just nu 3+6=9p.
Ingen poäng idag för Filip.

Fortsätter seriens mest utvisade spelare, Alexis Binner, dra på sig utvisningar?
Nej Alexis var på sitt soligaste humör och höll sig från utvisningsbåset, istället stod han för två assist.

Linden-Segeltorp

Fortsätter Linden överraska positivt?
Jajjemen, en ny trea efter 5-3-seger idag och nu ligger man trea efter halva serien är spelad.

Är det fortsatt Linden topp 3 i poängligan i södra vårettan?
Jajjemen, Lucas Ekholm (0+1 idag), Andrés Staforelli (0+2) och Adam Helldén (1+0) utökade ledningen till och med.

Kan Linden fortsatt vara seriens effektivaste lag (15,47%)?
De var effektiva, 13,51%, men denna afton var faktiskt Segeltorp än effektivare (15,79%).

Kan Segeltorp fortsatt vara en positiv överraskning?
Nej idag gick de bet, även om de hämtade upp ett par mål i slutperioden.

Forshaga-Köping

Kan något av lagen klättra över det nedre kvalstrecket?
Ja Forshaga tog sig förbi Mörrum i och med 2-1-segern ikväll mot Köping.

Kan Forshagas värvning av Kimmy Skogland lyfta laget?
Han gjorde inget poäng själv, men laget vann i alla fall för andra gången i vårettan, det är väl vackert så?

Har Jacob Mylläri fått laget att lyfta? Man vann ju senast överraskande mot Vimmerby, lagets första seger i Jacobs andra match som tränare.
Nej man föll i en jämn match med 2-1, trots att man jagade på bra hela tredje perioden.

Vimmerby-Krif

Var förlusten mot Köping senast bara ett hack i segerskrivan, eller har verkligheten kommit ifatt Vimmerby?
Ja det var ett hack bara, för i eftermiddag så vann man mot serietvåan Krif med 4-2.

Fortsätter Krif att lyfta sig under Mikael Tisell?
Man gjorde ingen dålig match, men av det jag såg så var Vimmerby det något starkare laget och vann rättvist.

Fortsätter Krifs Emil Cederlund leda målvaktsligan i den södra allettan?
Japp, för ikväll valde Tisell att istället ställa Felix Tengvall.

Blir det Vimmerbys sprudlande offensiv, eller Krifs trygga defensiv som fäller avgörandet?
Vimmerbys offensiv kom att vinna.

Tyringe-Borås

Tyringe bröt en fyra matcher lång förlustsvit i senaste matchen mot Mörrum, kan man ta en andra raka seger?
Jajjemen, Tyringe blev blott det tredje laget som lyckades nolla Borås med Konstantin Barulin i mål. 4-1 vann de med till slut.

Blir det en sjätte raka seger för Borås?
Nej det stannade lite överraskande vid fem segrar.

Kan Borås nypa serieledningen?
Nej, i och med segern så ramlade laget ner till en fjärdeplats till och med i den jämna tabellenb.

Kan Fredrik Eriksson gå om Filip Pilö i toppen av backarnas poängliga?
Nej inget poäng denna match för den rutinerade backen.

Norra vårettan

Borlänge-Enköping

Ska Borlänge äntligen göra mål i powerplay i vårettan?
Nej powerplay fortsätter spöka för Borlänge. Och man inte bara misslyckades med att göra mål framåt, matchavgörande 3-4-målet för Enköping, kom när Borlänge spelade med an man mer!

Kan Enköping fortsatt vara seriens målgladaste lag?
Ja, fyra nya mål idag är starkt på bortaplan.

Kan något av lagen utmana om en playin-plats?
Ja Enköping ligger just nu på en fin tredjeplats, och då har man ändå spelat en match mindre än ettan och tvåan.

Wings-Vännäs

Efter fem raka segrar så har nu Wings två raka förluster. Blir det en tredje?
Nej, man lyckades vinna igen, men avgörande föll först i den tredje perioden mot seriejumbon, då man gick från 1-1 till 4-1.

Kan Vännäs ta otroligt viktiga poäng i bottenstriden?
Man höll i två perioder, men fick ge sig till slut.

Hur djup är Wings kris efter att de tre stjärnorna lämnat?
Det ser inte jättebra ut, att behöva tre perioder för att betvinga Vännäs…

Vallentuna-Kalix

Kan något av de båda lagen gå upp i serieledning?
Nej men Vallentuna förbättrade verkligen sitt läge för att göra det i framtiden efter 7-0(!)-segern.

Vilket av de båda lagen tar sin femte raka seger?
Vallentuna körde formligen över formstarka Kalix!

Kan Vallentunas styrka i special teams (totalt över 120%) vinna matchen åt laget?
Två nya mål i powerplay och inget insläppt, starkt!