Sillyläget i norra, del 1

Med västra och södra serien granskade, så vänder vi nu blicken mot lagbyggena i norr. Där ser det ut att bli rätt stora nybyggnationer på flera håll, särskilt i toppklubbarna.

Boden

Truppen just nu

Viktor Arespång (D)

Kevin Arvidsson (D)

Andreas Nilsson (RW)

Alexander Wallin (RW)

Wille Åström (C/RW)

2 backar, 3 forwards

Tapp

Hugo Haas (G), till Vallentuna

Max Kardevall (D), ny klubb ej klar

Joel Wahlgren (C/LW), ny klubb ej klar

Max Wahlgren (C/W), ny klubb ej klar

Kommentar

Boden har förlängt med spelare lite längre ner i hierarkin samtidigt som man släppt några av de mer tongivande. Budskapet verkar vara att man vill få in ny spets för att lyckas bättre. Men det är ändå rätt uppseendeväckande att spelare som bröderna Wahlgren, Hugo Haas och Max Kardewall inte får förlängt med tanke på ställningen de haft i laget. Rykten gör gällande att även Emil Lindblom är på väg bort, men sanningshalten i det ryktet vågar jag inte uttala mig om. Men att det kommer ske en rejäl ombyggnad står utom allt tvivel, särskilt om meriterade tränaren Joakim Fagervall också fick gå. Blir det Petter Nilsson-Lång som tar över månne?

Clemensnäs

Truppen just nu

Alexander Bodén (D)

Hugo Burlin (D)

Nils Gustafsson (D)

Jonathan Lidman (D)

Johan Fahlgren (LW)

Simon Holmqvist (LW/RW)

Robin Johansson (F)

Kevin Kariander (C/LW)

Philip Törmä (RW)

Johan Warg (C)

Ludvig Warg (C/RW)

4 backar, 7 forwards

Tapp

Albin Edlund (G)

Pontus Burström (RW)

Axel Bergqvist (F)

Kommentar

Clemensnäs gjorde det ändå rätt bra som nykomlingar säsongen som gick och har ingen anledning att förändra så mycket. Så har man också förlängt med en rätt stor stomme som spelade med laget redan förra säsongen, och där bröderna Warg är de nyttigaste. Men man tappar rutin i Pontus Burström, och man saknar ännu kontrakt med toppspelarna Liam Nilsson och Ludwig Stenwall. Jag antar att de står högst på prioriteringslistan just nu. Sedan tackar man säkert inte nej till ytterligare någon spets in för att ta kliv framåt också.

Hudiksvall

Truppen just nu

Filip Sjöberg (W)

Jesper Wiberg (LW)

2 forwards

Tapp

Isak Johansson (G)

Oskar Spinnars Nordin (G)

William Eckmyhl (D)

Samuel Eriksson (C/LW)

Christoffer Jansson (C)

Kommentar

Hudiksvall brukar vara bortskämda med att deras löner gör att spelare stannar år efter år, men denna säsong ser man ut att få bygga om ovanligt mycket. För försvinner gör några riktiga nyckelpjäser för laget, där Christoffer Jansson går till Karlskoga medan William Eckmyhl ryktas gå till Kalmar, det är ettan och tvåan i interna poängligan det. Dessutom lämnar skicklige Samuel Eriksson för utlandet, och ingen av målvakterna Isak Johansson och Oscar Spinnars Nordin blir heller kvar. Det är med andra ord en hel del spets som ska ersättas, dock har man lyckats knyta fast Filip Sjöberg och Jesper Wiberg för ännu en säsong. Pengar saknas inte, så frågan är inte OM Hudiksvall lyckas knyta till sig spetsspelare, frågan är bara vilka det blir? Siktar man mot mer färdiga spelare, eller söker man spelare med utvecklingspotential? Det ska bli spännande att se.

Kalix

Truppen just nu

Linus Marcko (G)

Emil Andersson (D), ny från Surahammar

Oscar Kohlström (D)

Filip Ekervhén Lindbäck (C)

Mack Keryluk (C)

Stevie O’Connor (F)

Filip Runbjer (RW/C), ny från Huddinge

Oliver Selström (LW), ny från Almtuna J20

1 målvakt, 2 backar, 5 forwards

Tapp

Kommentar

Kalix har fått en bättre start på denna silly season än vad man hade förra, då man redan lyckats förlänga med topp 4 i interna poängligan. Dels amerikanska nyckelspelarna Mack Keryluk och Stevie O´Connor, dels succébacken Oscar Kohlström och forwarden Filip Ekervhén Lindbäck. Dessutom blir Linus Marcko målvakt för laget ännu en säsong. Det är en bra stomme att bygga på. Till dessa har man sedan adderat tre nyförvärv, där jag tycker att Filip Runbjer sticker ut lite, det är en nyttig tvåvägsspelare. Om resten blir breddspelare eller om man fortfarande letar spets vet jag inte, men ska det in mer spets så känns det som att Kalix kommer ta ett kliv framåt säsongen som kommer.

Kiruna

Truppen just nu

Ludvig Christoffersson (G)

Dennis Törmä (G)

Willy Halmkrona (D)

Philip Kemi (D)

Melvin Råman (D)

Jacob Hansson Geidon (RW/D)

Svante Koivuniemi (C)

2 målvakter, 3 backar, 2 forwards

Tapp

Marcus Runnkvist (RW/C)

Kommentar

Jacob Hansson Geidon hade redan kontrakt och det var givetvis en viktig pusselbit att bygga forwardssidan kring, och Philip Kemi är en spelare att bygga en backsida kring. Så två viktiga bitar på plats redan. Dessutom har man förlängt med målvaktsduon och några av breddspelarna. Nu står antagligen en förlängning med skickliga duon Matias Mustonen och Teemu Siironen högst på agendan, de gjorde massor med nytta för laget under säsongen. Frågan är dock om de inte kan finnas på större klubbars önskelista med? Enda tappet så här långt är Markus Runnkvist som går till Borlänge, men det är nog ett tapp man lättare kan axla än om finnarna skulle byta omgivning.   

Lämna ett svar