Sillyläget i norra, del 2

Igår så gick vi igenom de fem första trupperna i den norra ettan, idag är det dags för den andra halvan (eller nåja, det är bara fyra lag då Vännäs hänger lite i luften ännu). Hur ser trupperna ut? Vad har man plockat in? Tappat? Ja en genomgång av läget helt enkelt!

Piteå

Truppen just nu

Edward Björk (D)

Henrik Claeson (D)

Joakim Landkvist (LW/RW)

Petter Mäkitalo (LW/RW)

Albin Nylund (C)

Rasmus Similä (C)

Jacob Sundin (C)

2 backar, 5 forwards

Tapp

Kommentar

Den stora förändringen i Piteå under sillyn är givetvis att tränaren Mikael Aaro lämnat för att bli sportchef i Nybro. Det är ett riktigt tungt tapp, då han verkligen fått Piteå att lyfta efter några magra år. Men även på spelarsidan går det lite trögt. Sju spelare är under kontrakt, men utöver Petter Mäkitalo så är det mer hårt jobbande spelare än spets som sajnat. Succén under säsongen kan dock ha gjort spetsen attraktiv på marknaden, så frågan är om inte spelare som Linus Hedman, Carl Holmner Härgestam och Fredrik Granberg kan ha fått allsvenska anbud att ta ställning till. Det är inte heller troligt att lånen återkommer, ja Helmer Styf har till och med redan sajnat med Västervik. Nog kommer man göra allt för att få behålla några av spetsspelarna, men det är troligt att man även kommer behöva plocka in lite ny spets utifrån.

Strömsbro

Truppen just nu

Oskar Byström (D), ny från Örnsköldsvik

William ErikWisson (D), ny från Lindlöven

Theo Widén Schade (D)

Abbe Broberg (LW/RW)

Lucas Ekholm (LW/RW), ny från Linden

Mikael Hansson (C/LW)

Felix Jansson (LW)

Oskar Klaar (C)

3 backar, 5 forwards

Tapp

Matej Galbavý (F), ny klubb ej klar

Kommentar

Jag tycker Strömsbro haft en bra start på silly season. Visserligen fick man ett tungt tapp när poängkungen Matej Galbavy lämnade, men man har förlängt med viktiga spelare som Abbe Broberg och Mikael Hansson. Dessutom har man fått in några spännande nyförvärv i William Eriksson och Oscar Byström på backsidan och Lucas Ekholm på forwardssidan. Det känns som att Strömsbro kommer få ett starkare lag säsongen som kommer. Om det blir starkare på isen återstår dock att se, då de får ny tränare. Magnus Jansson står inte längre vid rodret, utan assisterande tränaren Magnus Eriksson är ny ansvarig.

Sundsvall

Truppen just nu

Anton Falberg (D)

Nils Nordh (D)

Fabian Alm Westling (LW/RW)

Martin Arpe (C)

Erik Hedlund (RW)

Sebastian Kaijser (C/LW)

Oskar Larsson (C)

Johan Lindholm (C/RW)

Oliver Sundberg (F)

Ludvig Westerlund (C)

Mathias Wikudd (C/RW)

6 backar, 5 forwards

Tapp

Christof von Burg (G)

Viktor Rönnqvist (G)

Casper Sjödin (F), till Kovland

Kommentar

Sundsvall har gjort en stark inledning på silly season då man redan säkrat upp nyckelspelare som  Sebastian Kaijser och Johan Lindholm. Dock kanske det blir svårare att behålla Filip Wiberg och Joel Nyman, två unga killar som gjorde starka säsonger och är redo att ta klivet upp i allsvenskan. Det återstår att se dock, men det som redan är klart är att båda målvakterna lämnar. Christof van Burg som äntligen fick sitt genombrott flyttar hem till Schweiz och är ett tungt tapp. På plussidan finns just nu inga spelare officiellt, men man har säkrat en riktig klassvärvning som man ännu inte gått ut med. Det är poängkungen från säsongen 22/23, Emil Lindblom, som lämnar Boden för en flytt till Sundsvall. Det är en riktigt tung värvning!

Örnsköldsvik

Truppen just nu

Tamás Antek (G), ny från Sollefteå

Leo Granholm (G)

Hannes Alander (D)

Elias Hörnquist (D)

Emil Jonsson (D)

Anton Boström (LW)

Elias Boström (F)

Lukas Carlsson (F)

Joel Kinnander (C), ny från Mörrum

Alex Máni Sveinsson (F/D)

Sander Skröder (F)

Oliwer Stensson (C/RW)

2 målvakter, 3 backar, 7 forwards

Tapp

Erik Andersson (RW), till Vallentuna

Oskar Byström (D), till Strömsbro

Erik Molinder (LW), lägger skridskorna på hyllan

Kommentar

Som vanligt så har Örnsköldsvik det tufft under silly season. De har ofta en bra bredd i trupperna, men väldigt få spetsspelare, och de som ändå gör det bra får snabbt kontrakt i större klubbar. Denna gång så har redan Erik Andersson och Oskar Byström lämnat, två av de främsta spelarna under säsongen. Och av de 12 spelare man ändå sajnat med, så är det ingen som är topp 7 i interna poängligan, utan mer spelare som knappt synts till i poängprotokollet. Två nyförvärv syns, och här känns Joel Kinnander som den spelare som har bäst förutsättningar för att lyckas. Spelare från den södra ettan brukar kunna få bra utväxling i bottenlagen i norr då de får stort förtroende.

Lämna ett svar