Sillyläget i östra, del 1

Då är det dags att gå igenom sillyläget för den sista ettanserien, den östra. Där kan man till exempel lägga märke till en total makeover av fiaskolaget Huddinge, ett annat lag som flyttat fram sina positioner och en nykomling som startat sillyn helt ok. Men nu kör vi!

Enköping

Truppen just nu

Viktor Andersson (G)

Robin Nilsson (D)

Axel Knudsen (LW/RW)

Alex Korpela (C/LW), ny från Linden

Lucas Lagerstedt (LW/RW)

Maximilian Popovic (RW/LW)

Alexander Starck (LW)

Edvin Wiklund (RW)

1 målvakt, 1 back, 6 forwards

Tapp

Adam Wagner (D), till Nyköping

Lukas Henze (RW), till Surahammar

August Sandell (LW), till Surahammar

Kommentar

Enköping har kommit en bit i sitt lagbygge, och man har bland annat förlängt med målvakten Viktor Andersson som gjorde en riktigt bra säsong som gick. Även förlängningarna med Robin Nilsson som är en bra ettanback och Lucas Lagerstedt är att förlängningar som är viktiga för laget. I övrigt är det förlängningar med breddspelare utöver värvningen av Alex Korpela från Linden, som jag tror kan bli ett utropstecken i vinter faktiskt, där finns outnyttjad potential. Tappet av Adam Wagner är det tyngsta, där blir man av med en stabil och nyttig back. Den stora frågan nu är om man lyckas behålla topptrion Tim Friberg, Daniel Andersson och Wilmer Lindblad? De kommer behövas i vinter.

Huddinge

Truppen just nu

Leo Matthiesen (G)

Oscar Walldén (G)

Lukas Dahlbeck (D), ny från Segeltorp

Charlie Kronnäs (D)

August Skiöld (D)

Tobias Ahlén (C/RW)

William Hedman (W), ny från Segeltorp

Filip Jakobsson (RW/LW), ny från Surahammar

Alexander Jarl Åhlin (RW), ny från Karlskoga

Filip Karlsson Tägtström (C), ny från Tyresö/Hanviken

Daniel Liiv (F)

Mikael Taylan (C/W), ny från Borlänge

2 målvakter, 3 backar, 7 forwards

Tapp

Jesper Karlsson (D), till Tumba

Leo Klavhed (D), till Mörrum

Kasper Lindström (D), till Vallentuna

Linus Lundberg (D/F), ny klubb ej klar

Nils Strandberg Sarén (D), ny klubb ej klar

Johan Svensson (D), ny klubb ej klar

Filip Runbjer (RW/C), till Kalix

Jacob Samuelsson (F), till Väsby

Johan Franzén (C), till Surahammar

Alex Ek (C/LW), till Wings

Kommentar

Huddinge gör en ordentlig utrensning efter fiaskosäsongen. Hela nio spelare har redan lämnat och sex har tillkommit och sex har fått förlängt. Målvaktssidan var man tydligen nöjd med, för där blir paret kvar, och vi vet ju att Oscar Walldén är en bra ettanmålvakt. På backsidan så har man släppt hela sju spelare, där är tappet av Nils Strandberg Sarén och lånet Leo Klavhed de största. Värvningen av Lukas Dahlbeck från grannklubben Segeltorp kan dock bli en lyckad sådan, där finns potential. Han var lagkapten i ”Torpet”, ett lag som verkligen slog hårdare än man hade lag för, så där gjorde han ett bra jobb. Offensivt har man gjort några tunga tapp, främst Alex Ek som håller riktigt bra klass, han lämnar lite överraskande för Wings. Men också talangen Jacob Samuelsson lämnar för Väsby och Filip Runbjer för Kalix, det är spelare av bra ettanklass. Samtidigt har man gjort fyra nyförvärv, varav i alla fall tre känns riktigt intressanta. William Hedman gjorde braksuccé när han anslöt till Segeltorp under slutet av säsongen och där kan Huddinge ha gjort ett riktigt fynd. Även Mikael Taylan och Filip Jakobsson har bra potential och kan ta ledande roller i laget. Om slagkraften blir bättre eller sämre återstår att se, men visst ska det bli spännande att se vad ”extreme makeover” kan ge.

Nyköping

Truppen just nu

Linus Hjerp (G)

Sebastian Wagner (G)

Leo Ekengren (D)

Adam Wagner (D), ny från Enköping

Elliot Almgren (LW)

Valter Björnsson (RW)

Samuel Svedberg (C)

Andreas Wagner (RW)

2 målvakter, 2 backar, 4 forwards

Tapp

Hampus Engman (W), till Visby

Joel Myrberg Andersson (LW), till Borlänge

Kommentar

Nyköping kringgärdas om rykten om svag ekonomi och det blir antagligen ett budgetbygge denna säsong. Tappen är inte så tunga ännu, även om Hampus Engman och Joel Myrberg Andersson inte går helt spårlöst förbi. Men man saknar ännu signaturer av de tunga pjäserna i truppen, där spelare trotjänarna Christian Axelsson, Albin Ivarsson Hamberg, John Moberg och Lucas Byhlin ännu inte sajnat, precis som skicklige backen Alexander Stensson inte gjort.

Sollentuna

Truppen just nu

Lukas Aaw (D), ny från Vallentuna

Andreas Ekström (D)

Lucas Eriksson (D), ny från Vallentuna

Filip Möllerstedt (D/F)

Karl Strömberg (D)

Jonathan Ahlzén (RW)

Simon Boman (C/RW)

Mio Bubini (C/LW)

Samuel Claesson (F), ny från AIK J20

Ture Edvardsson (RW)

Erik Stenbacka (C/D)

5 backar, 6 forwards

Tapp

Dennis Björkman (D), till Norrtälje

Kommentar

Som nykomling så handlar mycket om att behålla sin spets från truppen som gick upp, och sedan att förstärka den med en dryg femma med spelare från spel på den nya nivån. Det ser också rätt lovande ut så här långt, även om man förlorade poängligafyran som gick till Segeltorp i slutet av förra säsongen och nu ska spela för Huddinge, och ettan saknar ännu signatur. Men tvåan Ture Edvardsson och trean backen/forwarden Viktor Lundberg blir i alla fall klubben trogen precis som poängstarka backen Andreas Ekström. På backsidan har man också plockat in två förstärkningar med ettanrutin från Vallentuna i form av Lukas Aaw och Lucas Eriksson. Det är kanske dock inga direkta toppbackar på nivån. Offensivt har man så här långt en värvning, Samuel Claesson, som gjort rätt bra med poäng för AIK:s juniorer. Redan nu skulle jag vilja påstå att man är starkare än Segeltorp var förra, och förhoppningsvis kan man få in ytterligare förstärkning innan sillyn summeras.

Tyresö/Hanviken

Truppen just nu

August Hedlund (G), ny från Vallentuna

Alexander Andersson (D)

Erik Palm (D)

Ivar Sjölund (D)

Isak Dahlin (C/RW)

Adam Falk (C/LW)

Sebastian Frantz (C)

Lukas Macklin (RW/LW), ny från Troja

Albin Pedersen (F), ny från Almtuna J20

Ludvig Stridh (LW)

Isak Sörell (C)

1 målvakt, 3 backar, 7 forwards

Tapp

Carl Lidö (G), till Mora

Filip Karlsson Tägtström (C), till Huddinge

Kommentar

Att Tyresö/Hanviken flyttat fram sina positioner vad gäller attraktivitet blir allt mer tydligt. Spelare som August Hedlund och Lukas Macklin skulle aldrig ha valt klubben för bara några år sedan, men tack vare några framgångsrika år så står nu Tyresö/Hanviken rätt långt fram i kön när det gäller att välja spelare. För det är två riktiga klassvärvningar man gjort. Hedlund är en toppmålvakt i ettan, och i Lukas Macklin så har man fått en spelare med poänggaranti, något man kanske saknade lite förra säsongen. Lagets poängkung då, Hampus Larsson, som gjorde hela 23 mål under säsongen, står dock fortfarande till marknadens förfogande. Det är nog högsta prio att få förlängt med honom. Ser man till tappen är ju Carl Lidö det som svider, men i och med att man fick in Hedlund så har man täppt igen det hålet så gott man kunnat. Man har också tre klassbackar under kontrakt, men på forwardssidan skulle man utöver Larsson behöva ha in ett par-tre ytterligare spelare för toppkedjorna.

Lämna ett svar