Sillyläget i södra del 1

Nu har sillysäsongen dragit igång på allvar, och därför tänkte jag göra en statusuppdatering hur långt lagen har kommit i sina truppbyggen. Denna gång så blir det hälften av lagen i den södra ettan som jag sätter under luppen.

Alvesta

Truppen just nu

Kasper Hagberg (D)

Robin Ericsson (RW), ny från Tyringe

Oskar Fransson (LW/C)

Linus Lindahl (F), ny från GSK Hockey

Noel Svensson (LW)

1 back, 4 forwards

Tapp

Victor Kembel (D), till Bäcken

Kommentar

Det har inte hänt mycket i Alvesta så här långt under silly season, det mest anmärkningsvärda är väl tappet av Victor Kembel till nykomlingen Bäcken. Det ryktas om ekonomiska trångmål i Alvesta och därför kanske det inte är så konstigt att man endast förlängt med två spelare längre ner i hierarkin och de två nyförvärven inte känns som de där riktiga spetsarna heller. Vi får se om de kan få kvar nyckelspelare som Victor Lindman, Hugo Henell och Caleb Efting. Det kan nog dock bli tufft med tanke på deras succé, då är det troligare att man kan få till en förlängning med viktige Hampus Andréen.

Borås

Truppen just nu

Saknar spelare under kontrakt!

Tapp

David Rosander (D)

Kommentar

Man undrar ju om sportchefen Christoffer Holst är på en lång semester efter att ha fått slitit hårt i slutet av den förra säsongen när nyförvärven stod som spön i backen. Alla övertidstimmar han gjorde då verkar han ha tagit ut som ledighet i april, för så här långt så ekar rostern tom. Enda sillyhändelsen är att den duktige backen David Rosander lämnat klubben för att gå i sidled till Dalen.

Bäcken

Truppen just nu

Victor Kembel (D), ny från Alvesta

Marcus Dynevik (RW)

Alexander Olsén (F)

Jacob Schön (LW), ny från Hanhals

Robin Sundman (LW)

1 back, 4 forwards

Tapp

Kommentar

Nykomlingen Bäcken har inte rivstartat sillyn direkt, men man har ändå säkrat upp en trio av sina bättre spelare från säsongen som gick, och dessutom plockat in två vettiga nyförvärv i Victor Kembel och Jacob Schön. Jag antar att man fortfarande ligger på hårt för att även få till en förlängning på Oliver Celec, som är en av få med ettanrutin från truppen som var. Men annars måste man försöka stärka upp med en femma plus en keeper med beprövad ettanrutin för att inte bli en slagpåse.

Halmstad

Truppen just nu

Andreas Andersson (D)

Victor Gagic (C)

1 back, 1 forward

Tapp

Jacob Crespin (G), till Kalmar

Kommentar

Halmstad har fortfarande bara två spelare under kontrakt, men Victor Gagic och Andreas Andersson skäms inte för sig. Varför man inte kommit längre vet jag inte, men det kanske beror på osäkerhet kring det ekonomiska läget. Förra säsongen körde man ju med ett budgetbygge, till denna säsong så sades det att man skulle kunna gasa igen lite. Men vi får väl se vad de får ihop. Dock har de ett blytungt tapp i form av ettans bästa keeper, Jacob Crespin, som lämnar efter sex säsonger som säker sista utpost. Han kommer inte bli lätt att ersätta! Nu måste all kraft läggas på att få behålla den andra nyckelpjäsen, Robin Dahse.

Karlskrona

Truppen just nu

Carl Malmqvist (G)

Axel Björnkvist (C), ny från Tyringe

Nils Bolin (LW), ny från Visby

Filip Cruseman (LW)

Alexander Heiver (RW)

John Henrion (RW)

Liam Engström (F), ny från Bemidji state university

 1 målvakt, 6 forwards

Tapp

Martin Fransson (D), till Björklöven

Jesper Solomon Frisell (D), ny klubb ej klar

Viktor Kokman (G), till Västervik

Christopher Lynch (D), till Mjölby

Martin Fridén (LW), ny klubb ej klar

Tom Fridén (C/LW), ny klubb ej klar

Linus Lööf (C), ny klubb ej klar

Gustav Berglund (D), ny klubb ej klar

Kommentar

Nya sportchefen Hampus Melén har gjort en rätt rejäl utrensning efter förra säsongens svaga säsong Fyra backar och 1 målvakt och 3 forwards har redan fått gå, och rykten säger att det kan bli fler. Alla har han dock säkert inte släppt av fri vilja. Tappet av Martin Fransson är riktigt tungt och Solomon Frisell och Gustav Berglund är två backar som fått rätt mycket istid. Tre nya spelare har tillkommit: Målskytten Nils Bolin, en tung forward med ett bra skott ansluter från Visby, speedkulan Axel Björnfot byter från Tyringe och dagens nyförvärv Liam Engström känner jag till lite dåligt, men spelar man i J20-landslaget är man inte dålig. Det verkar som att Melén än så länge kanske inte gjorde som sin föregångare som riktade in sig på de meriterade kanonerna, utan mer söker rollspelare med potential. Det tror jag är rätt väg att ta.

Lämna ett svar