Analys av nya serieförslaget

Idag släppte hockeyettan det jag skrev om redan för drygt tre veckor sedan nyheten att det kommer med allra största sannolikhet kommer det bli fem hockeyettangrundserier kommande säsong. Det blev i stort sett identiskt med det jag spekulerade, enda undantaget var lite rockad med ett lag mellan östra-västra-mellan. Ett bra förslag för att minska resorna och fyra serier går som vinnare ur denna omstrukturering, framför allt är lagen i den norra ettan vinnare. Enda undantaget är den västra ettan, som inte får några kortare resor, men framför allt så blir det den klart tuffaste ettanserien. Jag tänkte gå igenom serierna lite serie för serie.

NORRA

Boden
Piteå
Sundsvall
Kalix
Teg
Kiruna IF
Clemensnäs
Örnsköldsvik

Kommentar:
I den norra ettan så ser Boden och Piteå ut att kunna få en bekväm resa till allettan. Där bakom så är det en kvartett lag, Sundsvall, Kalix, Teg och Kiruna IF som kommer få slåss om de två kvarvarande allettanplatserna. Den norra ettan känns försvagad sedan Hudiksvall lämnade.

MELLERSTA

Hudiksvall
Strömsbro
Lindlöven
Borlänge
Surahammar
Linden
Köping
Falun

Kommentar:
Den mellersta ettan känns ruggigt svag. Skulle inte Hudiksvall ro hem seriesegern med väldigt bred marginal så vore det ett megafiasko. Där bakom så radar lag upp sig som normalt brukar få kriga järnet för att nå en alletta, vilket oftast misslyckas. Men nu kan antagligen Strömsbro och Lindlöven kunna nå dit utan jättesvårigheter och där bakom så slåss Borlänge. Surahammar och möjligen Linden om den sista platsen. Den svagaste ettanserien.

ÖSTRA

Väsby
Visby
Tyresö/Hanviken
Wings
Huddinge
Vallentuna
Enköping
Segeltorp

Kommentar:
Väsby. Visby och Tyresö Hanviken kan vi gratulera till en allettanplats redan nu (om inget konstigt inträffar). För de är de klart vassaste lagen i en något försvagad östetta. Wings, Huddinge och Vallentuna slåss om sista platsen beroende på hur starka lag de kan få ihop,

VÄSTRA

Mariestad
Vimmerby
Dalen
Tranås
Borås
Skövde
Nyköping
Forshaga

Kommentar:
Den västra ettan är den klart tuffaste. Fem av sju lag spelade allettan förra säsongen och utöver dessa fem så spelade Vimmerby semifinal och Borås kvartsfinal. Inget lag kan ta för givet att man kommer komma topp fyra i denna serie! Det är väl egentligen bara Forshaga man kan räkna bort…

SÖDRA

Kalmar
Troja
Karlskrona
Halmstad
Krif
Tyringe
Mörrum
Alvesta

Kommentar:
Den södra ettan är inte längre den mest ovissa och spännande. För detta förutspår jag kommer bli en tudelad serie, där Kalmar, Troja, Karlskrona och Halmstad kommer ha ett helt gäng poäng ner till de fyra lagen som missar allettan. Jag är rädd för att det kommer bli en enda lång transportsträcka.

Lämna ett svar