Så kan nya indelningen bli – går västra om södra?

Hockeyettan står inför en omorganisation. Anledningen till det är att gränsen söderut för den norra ettan stadigt flyttas söderut. Inför denna säsong fick Hudiksvall för första gången spela i den norra allettan, och inför den kommande säsongen så skulle den behöva flyttas än längre söderut. då skulle också Strömsbro behöva tillhöra den norra ettan. Men vare sig Strömsbro, eller laget som står näst på tur, Borlänge, anser sig ha ekonomi för att lösa det. Risken är alltså att hockeyförbundet tvingas kasta ut lag för att lag inte har råd att spela i serien de tilldelas. Olyckligt tycker givetvis inte bara Strömsbro och Borlängesupportrar, utan även hockeyförbundet som nu ser ut att ha kommit fram till att serieupplägget måste ändras för att slippa hamna i situationen med tvångsdegraderade lag. Nu verkar det mer eller mindre klart att lösningen för i alla fall nästa säsong kommer att bli att det istället för fyra ettanserier kommer att bli fem. Men hur skulle en sådan indelning kunna se ut? Jag har satt mig och försökt bena ut hur jag tror att den kommer se ut.

Norra ettan

Den norra ettan är en no-brainer, det blir det åtta nordligaste lagen som får spela där, nämligen:
Piteå
Boden
Sundsvall
Kiruna
Kalix
Teg
Örnsköldsvik
Clemensnäs

Södra ettan

Nästa steg var att reda ut vilka lag som hamnar i den södra ettan. Det var också enkelt, i alla fall om man gjorde som jag gjorde och utsåg nio lag, detta med hänsyn tagen till att mycket talar (dock långt ifrån allt) för att det blir ett söderlag som avancerar upp till allsvenskan. Så ett av dessa nio lag ska alltså bort.
Kalmar
Nybro
Troja
Karlskrona
Halmstad
Krif
Tyringe
Mörrum
Alvesta

Östra ettan

Sedan börjar det kluriga, men den östra ettan tror jag kommer bestå av Stockholmslagen, Visby och Nyköping.
Väsby
Tyresö/Hanviken
Visby
Nyköping
Vallentuna
Wings
Huddinge
Segeltorp

Mellanettan

Efter det kommer den svåraste indelningen, för var ska gränsen dras mellan det jag kallar Mellanettan och den västra ettan? Så här tror jag Mellanettan kommer att se ut.
Hudiksvall
Strömsbro
Borlänge
Surahammar
Linden
Enköping
Köping
Falun

Västra ettan

Då återstår bara åtta lag, och dessa placeras då i den västra ettan. Nämligen:
Mariestad
Vimmerby
Dalen
Lindlöven
Skövde
Borås
Tranås
Forshaga

Här en stor karta över samtliga lag, längst ner i artikeln kan ni också hitta en länk till kartan jag gjort för att ha som underlag. Den går att zooma in och skärskåda noggrannare.

Blå=Norra ettan
Svart=Mellanettan
Rödrosa=Östra ettan
Gröm= Västra ettan
Gul=Södra ettan

Hur ser jag då på serieindelningen? Jo jag konstaterar att:
* Norra ettan tappar spetslaget Hudiksvall, och därmed blir något enklare. Dock så kommer det bara vara fyra lag som gåt till allettan, så kring strecket behöver det inte bli mindre ovisst.
* Mellanettan känns utöver topplaget Hudiksvall som rätt tunn. Lag som Surahammar och Strömsbro lär bli topplag.
* Östra ettan lär bli en enkel resa för Väsby, Visby och Tyresö/Hanviken. Efter dem så kanske Vallentuna, Nyköping och Huddinge slåss om den fjärde allettanplatsen.
* Västra ettan kommer bli knallhård, jag skulle säga att det är den och inte den södra ettan som kommer bli en allra tuffaste säsongen som kommer. Det är egentligen bara Forshaga som inte lär vara med i allettankampen.
* Den södra ettan kommer bli väldigt uppdelad med några topplag, men också tre lag (Mörrum, Tyringe och Alvesta) som inte har med slutspel att göra.

Till sist då länken med den zoombara kartan.

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1naDQPgx4y-2gISHpqDbTT1C3Rkvbp80&usp=sharing

Lämna ett svar