Så slutar kvällens kvalseriematcher

Dags för tredje omgången av kvalserien till allsvenskan, och varför inte ge ett tips om hur matcherna kommer att sluta?

Hudiksvall-Kalmar

Tidigare matcher:
Hudiksvall-Nybro 3-1
Piteå-Hudiksvall 2-4

Kalmar-Troja 3-2
Nybro-Kalmar 3-0

Serieledarna mot södra allettans vinnare Kalmar. Detta är två lag med kapacitet att gå hela vägen, men då gäller det att vinna också mot förväntade toppkonkurrenter. Med andra ord är detta en klassisk sexpoängsmatch, där Hudiksvall fått en fin start, dock mot de två lag som kanske var slitnast in i slutspelet. Kalmar tog en skön seger i premiären mot Troja, men körde fast ordentligt mot Nybro. Jag tror att Hudiksvall kanske kan passa dem bättre, för det är två lag som gillar att spela anfallshockey mer än att befinna sig i egen zon. Det laget som kan vinna mittzonen vinner nog matchen. Helt öppet! Tips 3-3

Väsby-Nybro

Tidigare matcher:
Väsby-Piteå 4-1
Troja-Väsby 4-2

Hudiksvall-Nybro 3-1
Nybro-Kalmar 3-0

Också detta är ett högintressant möte mellan två lag med potential att gå hela vägen, och därmed är också detta en riktigt sexpoängsmatch. Lagen har var sin seger så här långt, och framför allt Nybros stabila seger över Kalmar imponerar. Kan man spela lika robust över hela isen ikväll så har man god chans att vinna. Men samtidigt så är Väsby inget dåligt lag, man har fler verktyg i sin verktygslåda än Kalmar och därför lär det inte bli samma matchbild. Också här tror jag på en mycket jämn tillställning. Tips: 2-2

Piteå-Troja

Tidigare matcher:
Väsby-Piteå 4-1
Piteå-Hudiksvall 2-4

Kalmar-Troja 3-2
Troja-Väsby 4-2

Piteå hade en tuff semifinalserie och fick efter det en ny resa direkt. Det slet och laget har inte lyckats plocka någon poäng ännu. Jag tror det blir svårt för dem också ikväll, Troja avfärdade nämligen Väsby på ett riktigt starkt sätt senast. Sedan har Troja en lång resa i benen visserligen, det talar till Piteås fördel. Men Troja ändå knappa favoriter. Tips: 2-3

Lämna ett svar