Så slutar norra ettan – trean

Nu har vi kommit till det lag vi tror landar på en tredjeplats i Hockeyettan Norra.

Betygsnyckel:
+ Tvåanklass
++ Låg ettanklass
+++ Ettanklass
++++ Hög ettanklass
+++++ Allsvensk klass

Bodens HF

Placeringar förra säsongen:

Etta i norra grundserien
Trea i norra Allettan

Starka värvningar:

Carl Hjälm, mv Tingsryd
Viktor Näslund, b Ringerike
Jens Andersson, b Kalix

Tunga tapp:
Oskar Matuschkin, b Nybro Vikings
Anton Tano, f slutar
Sebastian Harila, f Sanok

Talar för:

+ Bättre målvakter än ifjol
+ Det fysiska spelet
+ Starkare defensiv denna säsong

Talar mot:

– Skadekänslig backsida
– Saknas offensiv spets?

Betyg

Betyg på lagdelar

Målvakter ++++
Jakob Carlsson och Carl Hjälm skulle kunna vara potentiella förstemålvakter i de flesta Hockeyettanlag. Nu återstår det att se om Boden väljer att kontraktera Hjälm som i nuläget bara har en try-out. Boden har dessutom Mike Sjöberg som ifjol spelade i hockeytvåanlaget Grums på kontakt.

Backar ++++
Bodens har satsat på stabilitet i sina backvärvningar. Jens Andersson och Robin Liljekvist har hämtats in från rivalen Kalix och Viktor Näslund har hämtats norska Ringerike. Man har dessutom kvar Felix Dahlroth som är en riktigt bra back. I powerplay kommer troligen förlusten av Oskar Matuschkin märkas av.

Forwards +++
Forwardssidan i Boden innehåller många hårt jobbande spelare. Den där riktiga spetsforwarden som t.ex. Kristoff Kontos som öste in poäng 20-21 finns inte där men tränare Forsberg förfogar över ett flertal spelare som är goda för 25-30 poäng. Och det lär bli konkurrens om platserna då man har 15 kontrakterade forwards i truppen.

Tränare ++++
Är rutinerade Roger Forsberg mannen som ska leda Boden till Hockeyallsvenskan? Det kan mycket väl vara så. Forsberg ledde så sent som våren 2021 Troja/Ljungby till Hockeyallsvenskan och har rutin i massor.

Totalt 15+

Kommentar:

Boden gör en nystart denna säsong med en ny tränare i Roger Forsberg och en nybyggd defensiv där de flesta backarna bytts ut. Offensivt är mycket sig likt förutom att kämpen Sebastian Harila flyttat till Polen och skicklige Anton Tano har aviserat att han fokuserar på livet utanför hockeyn. På det offensiva pluskontot är tvillingarna Wahlgren från Hudiksvall och Simon Andersson de mest intressanta värvningar. Boden kommer bli att räkna med även i vinter men dock lite mer som en joker.

Så tror vi att den norra ettan slutar

  1. Boden
  2. Kiruna IF
  3. Teg
  4. Kalix
  5. Sundsvall
  6. Kiruna AIF
  7. Vännäs
  8. Örnsköldsvik

Lämna ett svar