Så slutar södra ettan – trean

Södra ettans trea kanske spelar den allra mest publikfriande hockeyn av dem alla. Men har man fysiken som krävs?

Kalmar

Placeringar föregående säsong

1:a i södra grundserien
2:a i södra allettan
Ut i playoff 3

Starka värvningar

Jakob Stöffling, b från Halmstad
Adam Hirsch, f från Dalen
Tatu Kokkola, f från Vimmerby
Kaden Elder, f från University of Calgary

Tunga tapp

Oliver Arle Östersgren, f till Almtuna
Anton Brandhammar, b till Almtuna
Niko Ahoniemi, f till Halle
Eric Israel, b till ej klart

Talar för

+ Spelar en sorts totalhockey som är svår att försvara sig emot.
+ Viktor Tuurala får ut mycket av sitt material.
+ Vann södra ettan och kom tvåa i södra allettan förra säsongen, och är inte sämre i år.

Talar mot

– Tunn backsida med bara sex namn.
– Väger lätt, kan bli problem när man möter tyngre lag.

Betyg lagdel för lagdel

Målvakter ++++
Jonathan Stålberg höll en rekordlång nolla förra säsongen och gjorde överlag det bra. Alexander Nilsson kommer tillbaka efter en utflykt till den norra ettan och Kiruna AIF, där han var med och bidrog till att de överraskande kunde nå en alletta. Ett bra målvaktspar.

Backar +++
Har bara sex backar i truppen, vilket är väldigt tunt. Tre av dem är dessutom förstaårsseniorer, och även om det är spännande talanger så brukar prestationen kunna gå lite upp och ner i början av seniorkarriären. Sebastian Ottosson och Jacob Stöffling kommer få dra ett tungt lass och agera mentorer.

Forwards ++++
Här vimlar det av talang och klass. Victor Crus Rydberg är en klasscenter på nivån. Adam Hirsch är den andra stora stjärnan, det har han visat under de två senaste säsongerna i Dalen, där han visserligen haft god hjälp av Thörnbergbröderna, men man kan också hävda det omvända, Thörnbergs hade inte varit så framgångsrika utan Adam, för han är riktigt bra. Kalmar har gott om snabba och aviga yttrar, som Jesper Sellin, Linus Skager och Carl Sjöberg. Det går undan när Kalmar anfaller! Robin Dahlstedt får stå för fysiken i laget, något som annars jag ser som svagheten i laget, Kalmar spelar på fart och undviker helst stillastående duellspel längs med sarger.

Tränare +++++
Viktor Tuurala har gjort det riktigt bra under flera år i Väsby, och senaste säsongen uträttade han underverk med ett visserligen ungt och lovande, men också oprövat, Kalmar. Ettans bästa tränare?!

Totalt 16+

Kommentar

Kalmar gjorde kanonsuccé förra säsongen och vann grundserien och kom tvåa tuffa i allettan södra. Man gjorde det genom att spela en snabb och publikfriande hockey där alla deltog i spelet, något som de utvecklat ännu mer till denna säsong. Svagheten är fysiken, inte en spelare över 90 kg och det kan mycket väl vara det som fällde dom i slutspelet. Så länge de får ha farten uppe så blir de svårslagna dock.

Lämna ett svar