Dagens träningsmatcher

Nu börjar det närma sig slutet av försäsongsmatcherna, och lagen ska mer och mer ha hittat formen till seriestarten. Därför blir också träningsmatcherna mer och mer intressanta, för de avslöjar mer var lagen står inför det att det ska börja spelas om poäng. Idag spelas det nio matcher från söder till norr, och här tänkte jag skriva lite kort om dem alla, med start i söder och sedan vidare norrut.

Kalmar-Karlskrona
Två förväntade topplag i den södra ettan möts ikväll i ett väldigt intressant möte. Kalmar har imponerat såväl spel- som resultatmässigt och man vann också mot KHK för en dryg vecka sedan med klara 4-0. Det var en match KHK-tränaren Eric Karlsson inte alls var nöjd med utan tyckte han saknade tävlingen hos sina killar. Att de tar kampen lär krävas för att få stopp på Kalmars fartfyllda spel. Tips: 3-1

Mörrum-Krif
Lagen möttes för drygt två veckor sedan i Roger Björk cup, då vann Mörrum med 2-1, nu har Krif chans till revansch. Och ska man vara en allvarlig utmanare om en allettanplats så börjar det bli dags nu för Krif att steppa upp och vinna mot det förväntade bottenlaget Mörrum. Framför allt måste man ta striden framför kassarna, något de var hopplöst dåliga på i senaste matcherna mot Kalmar. Tips: 1-3

Mariestad-Borås
Lagen möttes så sent som för en vecka sedan i Borås där Mariestad vann med 3-2 efter förlängning. Då var det en match där Borås inledde bäst men som sedan Mariestad tog över mer och mer tack vare förbättrat passningsspel. Nu hoppas hemmatränare Appelgren få se ytterligare förbättring samt ett förbättrat försvarsspel, något han inte alls var nöjd med då, så de finns en del att hålla ögonen på. Apropå hålla ögonen på: Idag får hemmafansen dessutom se Anton Blomberg och Gustav Lindberg för första gången, de har annars missat samtliga träningsmatcher innan. Tips: 4-2

Surahammar-Enköping
Två lag som inte imponerat direkt under försäsongen, men det var i alla fall Enköping som drog det längsta strået i första träningsmatchmötet lagen emellan för två veckor sedan med 3-2 efter förlängning. Surahammar har inte alls levt upp till de höga förväntningarna de har på sig efter en fin säsong och en bra silly season. Senast lyckades man dock vända ett 1-3-underläge till en 4-3-seger, innebär det vändningen? I så fall ska man vinna dagens match ett Enköping som inte tippas i toppen av den östra ettan. Tips: 4-2

Vallentuna-Lindlöven
Vallentuna har bara spelat tre träningsmatcher så här långt, men har gjort det rätt bra i alla tre, även om man bara har en vinst. Lindlöven har nästan bara mött öst-lag under sina fyra matcher och har tre segrar på dom. Lindlöven siktar på att utmana om en allettanplats och då bör man kunna vinna en sådan här match, trots bortaplan. Tips: 4-1

Köping-Segeltorp
Ett möte mellan två förväntade bottenlag, Köping från västra, Segeltorp från östra. Köping har dock slagit Enköping två gånger, och kanske ändå får ses som knappa favoriter i matchen. Tips: 2-1

Väsby-Hanviken
En försmak av ett förväntat toppmöte i den östra ettan. Väsby kommer vara klara favoriter att vinna den östra ettan, men även Hanviken ska kunna nå en allettanplats. Lagen har redan mötts en gång, för tre veckor sedan, och då vann Hanviken lite överraskande med 2-1 efter förlängning. Blir det revansch nu? Mycket talar för det, Väsby kommer från en stark seger mot Hudiksvall och har fått igång spelet. Tips: 2-0

Wings-Strömsbro
Wings har inte så bra odds att ta sig till en alletta, medan Strömsbro bör göra det. Det var också Strömsbro som vann deras första träningsmatch för en vecka sedan med 2-0, kan Wings äntligen få vinna en träningsmatch nu? Tips: 2-4

Örnsköldsvik-Teg
Också dessa lag möttes för en vecka sedan, och även denna match slutade med 2-0-seger, till Tegs fördel. Teg ska också vara det bättre laget, och ska de blanda sig i allettanstriden ska en ny seger komma i denna match. Tips: 1-5

Lämna ett svar