Veckans bästa värvningar 8/7

Ja visst finns det mycket mer att skriva om om licenshärvan och turerna kring det, och jag lovar att återkomma i frågan. Men bloggen måste ju handla om hockey också och inte bara ekonomi, och jag lovade ju att fortsätta utse veckans bästa värvningar när jag kom tillbaka från semestern. Och då jag varit borta mer än en vecka så blir det naturligtvis mer än en veckas värvningar som kan komma med på denna lista. Det är värvningar gjorda från den 28/6 till gårdagen (den 7/7) som är aktuella. Här är mina fem favoriter!

1.       Lukas Enqvist (F), från Hudiksvall till Forshaga

Den klart vassaste värvningen de här 10 dagarna som gått sedan min senaste lista. Lukas Enkvist är en av ettans allra vassaste defensiva centrar, med en enorm arbetsmoral och skridskoåkning. Checkar fast vilken spelare som helst är känslan, och kommer bli otroligt nyttig inte bara i boxplay utan i det defensiva spelet över hela isen. Det ska bli spännande att se om han kan få en offensiv utveckling med när han säkert kommer få en större roll.

2.       Emil Rangedal (D), från Borås till Piteå

Tog kanske inte det där klivet som många trodde han skulle ta när han kom till Borås från Borlänge. Men Rangedal är en i grunden kompetent tvåvägsback med bra blick och rätt bra skridskoåkning dessutom. Är inte så storvuxen, men backar ändå inte för att spela rejält.   

Emil Rangedal från tiden i Borlänge. Foto: Oliver Åström, Kalix

3.       Carl Bruhn (F), från Karlskoga till Krif

Carl Bruhn har samlat på sig hela 41 allsvenska matcher under de två senaste säsongerna, men då mest i en energiroll långt ner i hierarkierna. Nu vet vi ju inte om Krif kommer till spel i ettan, men göra de det så blir det säkert i en betydligt större roll för Bruhns del. Beskrivs som en teknisk spelare som jobbar hårt. Kanske han kan utveckla sin offensiv i Krif?

4.       Liam Haslam (D). från Concordia Colllege till Kalix

Liam Haslam kommer till spel i Sverige från NCAA III, det är en liga av varierande klass, men visst finns det skickliga spelare i den ligan. Verkar vara en spelskickliga rightback med bra storlek, och dessutom med en del nyttig rutin.

5.       Vigor Andersson (D), från Modo J20 till Boden

Det har anslutit en handfull förstaårsseniorer till ettan under de här fdagarna, och av dem så tycker jag Vigor Andersson ser mest spännande ut. En back som beskrivs som en fysiskt spelande defensivback, och han har sannerligen storleken för det, men gjorde också en hel del poäng sista juniorsäsongen i Modo.

Lämna ett svar