Sundsvalls ordförande om de ekonomiska problemen och hur han vill förändra slutspelet

Idag gick Sundsvall ut med information om ett negativt resultat som redovisades på årsmötet, och att man nu måste ansöka om ett kontrollår. På sin hemsida vädjade de till fler företagare och befintliga partners om att göra en kraftansträngning för att lösa situationen som uppstått. Samtidigt så har Sundsvall behållit sin spets och adderat ytterligare inför den kommande säsongen. Kmhockey.se ringde upp Sundsvalls ordförande Lars Johansson för att höra hur det rimmar med varandra.

Hur är det ekonomiska läget i klubben?

– Det vart inget bra år så vi hamnade under licenskraven.

Var det precis under eller var det lite mer…?

– Det var en bit under, det var det. Sedan har vi lite förklaringar till att det blev knasigt. För det första bytte vi leverantör på materialet och var inte beredda på hur mycket vi behövde betala i förväg, så det blev mer i år än tidigare, de pengarna kommer vi ha igen i år. Sedan blev slutspelet en kostnad, Borås och Kristianstad ligger inte nästgårds direkt, så det var 400 000 kr extra i kostnader. Sedan hade vi tänkt rekrytera en säljare, men han kom inte förrän 8/4, så vi hamnade lite efter på intäktssidan också. Så nu håller vi på och teckna avtal med våra sponsorer om att betala extra om vi går långt. Hudiksvall gick ju minus under slutspelet trots att de hade fullsatt hela tiden. Så hockeyettans slutspel är en förlustaffär, men det kommer det bli en förändring på framöver, hur fort det går vet jag inte, men vi bestämde på dagens hockeyettanårsmöte att det ska utredas om det går att ändra på i år redan. Det är klubbarnas vilja. Sedan var det diskussioner om färre lag och kvalserie med, men ett utslagsslutspel vill flest ha i alla fall. Jag tycker att vi skulle kunna ha samma serieupplägg som NHL att ta fram en norra-segrare och en söder-segrare och så möts de i en final på slutet. Då blir det billigare resor i slutspelet med, med kortare reseavstånd. Sedan sista matchen borde man kunna tjäna pengar på i alla fall. Sedan verkar mediebolagen, som Expressen och Aftonbladet, börja få upp ögonen för hockeyettan nu med.

Vad gör ni för att komma till rätta med det?

– Förutom de två säljarna så kommer styrelsen hjälpa till för att öka intäkterna. Vi börjar där med att stärka intäktssidan, vi omsatte ändå mer under tiden i allsvenskan tidigare, så att öka intäkterna huvudspåret, men vi kommer också tjäna 350-400 000 på materialinköpen, så jag känner mig trygg i det.

Ni går på hemsidan ut och vädjar om en gemensam kraftansträngning för att få ordning på ekonomin samtidigt som ni ser ut att satsa hårdare än någonsin på a-laget med tunga värvningar som Jesper Dahlroth och Emil Lindblom, hur tycker du att det rimmar?

– Nej det rimmar kanske inte, men vi känner att det ska funka. Nu har vi fått ett gott renommé så spelare söker sig till oss, så vi ligger inte på någon högre spelarbudget tror jag faktiskt. Det är några i befintlig spelartrupp som har fått jobb nu vilket gjort att vi kunnat sänka deras ersättning.    

Lämna ett svar