Det sticker i ögonen!

Man kan inte säga annat än att det är ett ruskigt starkt Västervik som sportchef Victor Öhman håller på att sätta ihop. De senaste två dagarna har såväl Anton Johansson som Tatu Kokkola plockats in, två centrar av toppklass i ettan. I kombination med tidigare vassa värvningar som Viktor Kokman, Kalle Bartholdsson, George Diaco, Calvyn Watson, Christian Axelsson och så vidare och så vidare, så framstår Västervik som storfavoriter att gå hela vägen i år. Men visst sticker det lite i ögonen?

För ni som följer hockeyn hyfsat noga har nog inte kunnat missa Västerviks ekonomiska problem de senaste säsongerna. Att bedriva allsvensk verksamhet i en liten ort är dyrt, och krisrubrikerna har varit många och stadigt återkommande. Så sent som i november förra året upptäckte man tidigare oupptäckta skulder på 1,8 miljoner och då var man redan under kontrollår. Nu har man inte redovisat sitt ekonomiska läge för säsongen ännu, man har årsmöte först imorgon, men att man skulle hämta in de 1,2 miljoner man låg back jämfört med kapitalkravet innan, samt de ytterligare 1,8 miljoner som upptäcktes låter fullständigt orimligt. Och då står man inför ett andra kontrollår, om nu licensnämnden ger dem det.

Att i det läget satsa på ett så dyrt lag, där man bjudit över andra satsande ettanklubbar med bred marginal på flera spelare, sticker i alla fall mig i ögonen. Visst får de stora pengar för spelarersättningarna, men ska man inte först och främst täcka sina skulder med dem, istället för att snabbt som ögat ge sig in i en vildsint satsning mot allsvenskan? Vad säger licensnämnden?

Lämna ett svar