De sju bästa målvaktsvärvningarna!

Jag vill börja med att tacka för all positiv respons jag fått för mina senaste texter, det handlar om min långa intervju med Bodens nya tränare/sportchef Arto Sirviö, artiklarna om fynden som fortfarande finns på marknaden, men också min krönika om det positiva med att öppet redovisa sina ekonomiska siffror. Det gör att man blir sugen på att fortsätta skriva, och kanske skriva mer ändå. Jag har också fått reda på att Falun redovisar sina siffror öppet, så jag vill även passa på att ge kudos till dem. I ett mail meddelade de att de tyckte det var en självklarhet att göra så och att de inte förstod att inte fler gjorde detsamma.

En vädjan: Dela gärna mina artiklar så fler får chansen att läsa dem!

***

Silly season är givetvis långt ifrån över, men jag tycker ändå att det kan börja bli dags att nagelfara värvningarna så här långt. Idag startar jag med att lista de sju målvaktsvärvningar jag tycker är de allra bästa.

1. Adam Ohre, från Herlev till Hudiksvall

  Hudiksvall har de senaste åren haft en klar akkilleshäl i sin målvaktssida, något men nu verkar ha bestämt sig för att råda bort på. Med värvningen av Adam Ohre så får man över 100 allsvenska matchers rutin, och visst bör han vara en målvakt som kan ta upp ett lag från ettan. En välväxt målvakt som täcker målet bra och agerar med ett lugn som ger trygghet åt utespelarna.

  Är Kokman målvakten som för Västervik upp i allsvenskan? Foto: Lars Svensson, Kristianstad

  2. Viktor Kokman, från Karlskrona till Västervik

   Även Västervik satsar på rutin i kassen i form av 31-åriga Viktor Kokman. Han har flera allsvenska säsonger i ryggen och gjorde succé i Karlskrona sedan han flyttat hem till Sverige mitt under säsongen efter tre säsonger i norska högstaligan. Förra säsongen gick dock inte lika bra, vilket gjorde att han inte fick förlängt. Nu får han chans till snabb revansch i ett annat topplag, Västervik, och kommer han upp i sin högstanivå så är han näst intill omutlig.

   Hedlund från Karlskrona-tiden. Foto: Halland i fokus

   3. August Hedlund, från Vallentuna till Tyresö/Hanviken

    Det känns som att August Hedlund varit med hur länge som helst, men han är faktiskt bara 24 år. Fyra ettansäsonger har det blivit, i toppklubbar som Tranås, Väsby och Karlskrona. Senaste säsongen var det dock lite mer anonyma Vallentuna som fick dra fördel av hans tjänster och där gjorde han en magisk säsong. Vallentuna behövde inte spela prickfritt försvarsspel, för längst bak stod Hedlund och imponerade match efter match. Spelar både stabilt och kan göra de spektakulära räddningarna.

    4. Scott Hector, från Vimmerby till Tranås

    Scott Hector har länge fått finna sig i att vara den stabila backupen. En målvakt som man vet kan komma in och göra det bra i enstaka matcher, men ändå inte tillräckligt bra för att agera förstamålvakt. Men när Vimmerbys förstamålvakt Robin Christoffersson skadade sig under förra säsongen klev Hector in och stängde igen alldeles. Det var helt enkelt omöjligt att peta honom och han fick avsluta säsongen på topp med att vara med och spela upp Vimmerby till allsvenskan. Följa med upp fick han dock inte, och därmed så öppnade det upp sig för Tranås att värva honom. Med tanke på deras svajiga målvaktsspel under säsongen så var det givetvis in jackpot, kan de få Hector att fortsätta leverera så är det inte målvaktspositionen de faller på kommande säsong.

    Kan Felix Tengvall fylla de stora skridskorna som Jacob Crespin lämnade efter sig? Foto: Lars Svensson, Kristianstad

    5. Felix Tengvall, från Skövde till Halmstad

    Jag tycker Felix Tengvall är en riktigt bra målvakt med framför allt en hög lägstanivå. Därmed trodde jag att han skulle ha tagit förstaspaden i Skövde säsongen som gick, men ändå fick han dela den uppgiften med Carl Hjälm. Han har med andra ord inte riktigt fått det där riktiga genombrottet, men med ett riktigt stabilt Halmstadsförsvar framför sig kanske det är ags för honom att ta steget?

    6. Didrik Jansson, från uppehåll till Mörrum

    Didrik Jansson hoppade av spel med Tyringe mitt under förra säsongen på grund av ”personliga skäl”. Nu är han dock redo för spel igen och det tackar givetvis Mörrum för. För det är en målvakt som gjort succé i klubben tidigare, då han säsongen 20/21 lånades ut från Tingsryd tillsammans med Emil Cederlund och duon utgjorde ett magiskt målvaktspar. Många förutspådde då att steget till allsvenskan snart skulle vara taget, men då polaren Emil Cederlund tog klivet upp i den högre serien i år så är alltså Didrik tillbaka i klubben där han inledde sitt seniorspel. Det tror jag blir en riktigt trygg sista utpost som kommer hjälpa laget att vinna fler matcher i år jämfört med senaste säsongen.

    7. Hugo Haas, från Boden till Vallentuna

    Att Hugo Haas har Dominik Hasek som sin idol är inte svårt att föreställa sig, för den 24-årige burväktaren är lika spektakulär i sin spelstil. Han spelar otroligt långt ut ur sin målbur och skär på sp vis av mycket vinklar. Men kommer pucken i sidled så får han ofta försöka rädda med riktiga fotbollsslängningar, och förvånansvärt ofta räddar han faktiskt pucken. Kanske inte den målvakt som inger det mesta lugnet för sina försvarare, men ändå en underhållande målvakt som räddar mer än de flesta.

    Lämna ett svar