Rapporter från årsmötena!

Nu står hockeyettanlagens årsmöten som spön i backen. Med några få undantag håller nämligen föreningarna årsmöte under juni månad. I år kanske med extra stort intresse, då det framkommit att många lag har stora ekonomiska problem, Skövde har ju till exempel redan gått i konkurs och flera andra klubbar har aviserat stora neddragningar på spelarbudgetar med mera. I vanlig ordning så tänkte jag ge er läsare en uppdatering över de uppgifter som framkommer på årsmötena som jag kan få tag på. Men många klubbar lägger inte upp sina uppgifter officiellt, och det är också si och så med lokaltidningsbevakningen av årsmötena. Det gör att jag inte kommer jag hitta alla uppgifter, men får ni reda på några så vore jag tacksam om ni ville delge mig dem, så att jag kan hålla listan så komplett det bara går. Jag nås enklast på messenger eller på mail: hkrister@msn.com. Tack på förhand!

Så här långt är det 9 klubbar som hållit årsmöte. I min lista så ligger lagen placerade efter vilket datum de håller årsmöte på, detta för att jag lättare ska se när det är dags att börja spana efter rapporter från mötena. Än så länge har jag fått tag på uppgifter från sex föreningar (+1) och det är varierande läsning. Två (+1) går med vinst, fyra med förlust. De mest uppseendeväckande siffrorna så här långt är väl Karlskronas mastiga minusresultat på 2,3 miljoner, (där man alltså mer än halverat det egna kapitalet), samt Kristianstads stora minuspost vad gäller eget kapital. Kristianstad gick -65 000 kr i ett läge där man behövde hämta igen inte bara de 1,2 miljonerna man stod på minus, utan dessutom egentligen ytterligare 1,1 miljon drygt för att nå kravet på 8% i eget kapital. Frågan är om de ändå kan få ett andra dispensår trots att de alltså gått minus. I sin handlingsplan som de var tvugna att lämna in för att få dispensår så skulle de gå över 2 miljoner plus, annars hade den inte beviljats. Det är rätt stor skillnad det!

Lämna ett svar