15 Forwardsfynd!

Det finns massor med offensiva klasspelare kvar på free agent-listan, men många äör redan tingade av lag även om det inte är officiellt ännu. Men visst finns det en hel del bra spelare som i alla fall jag inte hört ska någonstans, och jag skulle kunna göra en lista med säkert 30-40 namn som alla skulle kunna tillföra även topplag. Men jag väljer ändå att begränsa mig till 15 spelare jag tycker har det lilla extra. Spelare som alla kan lyfta ett lag om de får rätt roll i laget. Här är mina 15 forwardsfynd helt enkelt.

Matias Mustonen, Kiruna

Den skridsosnabbe lille liraren Matias Mustonen hade magisk kemi med sin landsmann Teemu Siironen säsongen som gick. Det var den duon som avgjorde om Kiruna skulle ha chans att vinna eller inte. Och ofta såg de till att poäng kunde bärgas. En snabb kontringsspelare med bra spelsinne som noterades för 33 poäng säsongen som gick och 35 poäng säsongen innan dess.  

Filip Wiberg, Sundsvall

Det är inte alltid lätt att gå från en brunkarroll i allsvenskan till att bli en producerande spelare i ettan, men Filip Wiberg löste den övergången galant. Utgjorde med sin storlek och styrka ett riktigt bra komplement till duon Sebastian Kaijser och Johan Lindholm, en kedja som tillhörde de allra främsta i hela ettan. 37 poäng på 42 matcher är starkt.

Joel Thulin, Mariestad

Joel Thulin ser inte ut att bli kvar i Mariestad. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Joel kan spela både ytter och center, även om han fick en ytterroll i Mariestad. En väldigt spelskicklig spelare med bra fart och dessutom med bra arbetsmoral. En nyttig spelare, jag är lite överraskad över att han inte får förlängt med Mariestad, även om hans poängskörd inte blev så stor som under hans år i Tyresö/Hanviken.  

Christian Hägg, Väsby

Jag är överraskad över att Väsby släppte Hägg, för i mina ögon var han en av deras främsta spelare säsongen som gick. Har otroligt många verktyg i sin verktygslåda: Snabb i vändningarna, spelskicklig, bra handledsskott och tvekar inte att spela på gränsen. Ett multiverktyg!

Carl Holmner Härgestam, Piteå

Likt Filip Wiberg så lyckades Carl Holmner Härgestam att ta steget från en allsvensk grinderroll till att bli en producerande spelare i ettan. En speldosa som gillar att komma i mitten av banan och fördela ut pucken till sina yttrar. Fick mycket istid i alla spelformer, så inte bara stark offensivt.

Karl Umegård, Hudiksvall

Kom från en seger i J20 Nationells poängliga till att få en producerande roll i Hudiksvall. 49 matcher, 38 poäng visar att han löste det på ett riktigt bra sätt. Dessutom väldigt bra plus/minusstatistik. Med sin rapphet och fina skott är han ett ständigt hot för motståndarförsvaret.

Kevin Wennström, Kristianstad

En center som inte verkar bli kvar i Kristianstad, vilket förvånar mig. För det är en spelskicklig spelare som har stora kvaliteter såväl offensivt som defensivt. Har massor med värdefull rutin med, bland annat från en säsong i SHL och ett antal i allsvenskan. Möjligen skulle rollen vara en orsak till att han lämnar, då han spelade tredjecenter i Kristianstad, med en roll i en toppkedja skulle han ha gjort ännu fler än de 32 han gjorde under säsongen.

Elliot Ekefjärd, Kristianstad

En riktigt powerforward med bra fart och som inte räds för det fysiska spelet, men som också kan spela hockey. Stark framför motståndarkassen och gör en hel del poäng parkerad på den ytan.

Tim Friberg, Enköping

Också Tim är en stark spelare som utnyttjar sina kilon på ett bra sätt. Har dessutom ett riktigt bra skott, vilket han utnyttjar till ett göra en hel del mål, 19 stycken i ett bottenlag som Enköping säsongen som gick är starka bevis på det. Har lite överraskande aldrig fått chansen i ett topplag i ettan, är det dags för det nu?

Emil Lindgren, Strömsbro

En välväxt ytter som hade en powerroll i Strömsbros förstakedja säsongen som gick. En säsong som innebar hans genombrott poängmässigt. Hela 34 poäng på 41 tävlingsmatcher blev det, och det skulle vara spännande att se vad han skulle kunna få ut i en större klubb.

Albin Storm, Borås

En rutinerad ytter med bra tyngd och skridskoåkning. En sån där jobbig jäkel som alltid kommer in med 100% i närkamperna. Dessutom inte helt utan skills.

Joni Nikko, Väsby

En målskytt av klass. Hans skytte i powerplay är väldokumenterat, och är det en målskytt man är ute efter så är Nikko er man. Dessutom rätt bra spelsinne, vilket i och för sig starka målskyttar brukar ha.

Sebastian Borg, Krif

Sebastian Borg från tiden i Nybro. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Kom in i slutet av säsongen och frälste Krif som utan honom hade haft förtvivlat svårt att göra mål. Gjorde inte så många mål själv, men låg bakom de flesta laget gjorde med sin irrationalitet och fina skridskoåkning. Skulle lätt kunna spela förstakedja i ett topplag.

Linus Lundström, Nyköping

Hade en magisk start på förra säsongen i en kedja med Pontus Karlsson och Christian Axelsson. Men efter nio matcher och tio poäng så drabbades han av en korsbandsskada och missade resten av säsongen. Nu bör han dock vara fit for fight igen, och kommer han bara i form så skulle hans spelsinne, fart och skott tillföra till alla lag.

Hunter Godmere, Falun

Inledde förra säsongen i Kalix där han inte alls fick ut det han kunde. Men efter en flytt till Falun så lossnade allt och på 20 seriematcher så noterades han för 14 mål och 5 assists. Bra skott och spelsinne och blir han inte kvar i Falun så borde större klubbar spana in honom.

Till sist: Har du tips om övergångar tar jag tacksamt emot dem! Kontakta mig på messenger eller maila mig på hkrister@msn.com. Givetvis kan man vara anonym.

Lämna ett svar