Backfynden!

Backar brukar det normalt vara en stor brist på, speciellt spetsbackar som kan producera poäng, men även riktigt stabila defensiva backar. Men än så länge så finns det rätt gott om backar på marknaden, och även om en del redan är ”tagna” så var det inga problem att hitta ett gäng backar som borde kunna platsa även i topplag.

OFFENSIVA

Caleb Efting, Alvesta

Caleb har en annorlunda karriär där han började spela sent och dessutom nyligen höll upp en säsong. Men senaste säsongen i Alvesta var en enda lång succéresa där han fick en stor roll och axlade den riktigt bra. En av de stora orsakerna till att Alvesta gick så bra som de gjorde.

Lucas Torstensson, Hudiksvall

Lucas Torstensson är närmast att betrakta som en forward. Har väldigt offensivt mindset då han gärna följer med upp i anfallen. Skridskostark, teknisk och smart back som tillhör de poängstarkaste backarna i ligan.

Adam Bäckehag, Borlänge

Adam Bäckehag är en spelskicklig back med tvåvägsegenskaper som tog stort ansvar i Borlänge säsongen som gick. Har en säsong i Karlskrona i ryggen och kanske kan vara aktuell för en återkomst? Så pass klass håller han.

Lucas Byhlin, Nyköping

En rörlig och spelskicklig back som snittat över 0.7 poäng per match de senaste tre säsongerna i Nyköping. Nu när klubben drar åt svångremmen lär han dock inte stanna, och han borde vara en attraktiv back även för topplagen.

Adam Thilander har nog högst poängsnitt av alla backar sett över tid. Foto: Halland i fokus

Adam Thilander, Skövde

Adam har varit Skövde ledande back i sex säsonger nu, och levererar nästan en poäng per match under sina 174 matcher med klubben. Ruskigt bra spelsinne och ett bra skott i powerplay. Kanske inte lika stark defensivt, men med rätt spelare bredvid sig så är han en stor tillgång.

Isak Pantzare, Boden

Offensiv back med bra skridskoåkning och härlig attityd. Är inte så storvuxen men backar ändå inte för att smälla på och spela fysiskt. Bra spelsinne.  

TVÅVÄGS

Granberg under tiden i Bodentröjan. Foto: Oliver Åström, Kalix

Fredrik Granberg, Piteå

Stor och rejält spelande back som både har en stark defensiv samtidigt som han kan leverera offensivt. Dessa tvåvägsegenskaper är rätt ovanliga, så blir det inte allsvenskan för honom så borde han vara minst sagt attraktiv på marknaden.

DEFENSIVA

Joshua Karlsson, Lindlöven/Knoxville Ice Bears

Är ditt lag ute efter en stor och rejäl defensiv pjäs som inte backar för att spela fysiskt så är Joshua Karlsson definitivt mannen för er. Har en enorm räckvidd och suger upp forwards som den värsta dammsugaren i sin väldiga famn. Dessutom inte dålig skridskoåkare och helt ok med pucken dessutom.  

William Wennström, Alvesta

Defensiv bjässe som tillsammans med Efting var ryggraden i Alvestas backbesättning. Stark, rörlig och gjorde sin klart starkaste säsong poängmässigt säsongen som gick.

Axel Abrahamsson, Skövde

Back som länge var rätt medioker men som tagit stora kliv de två senaste säsongerna. Är en ren defensiv back som spelar fysiskt och läser spelet bra.

Viktor Wahldén, Kristianstad

Defensiv pjäs som spelar pudelklokt backspel och inte krånglar till det utan hela tiden spelar enkelt.  Det är ofta det som är det svåra som back, att inte komplicera till saker. Verkar inte få förlängt med Kristianstad men lär inte sakna anbud ändå.

William Kaijser, Linden

Defensiv back som både fått chansen att spela med såväl Malmö i SHL som med Västerås i allsvenskan. Rensar bra framför mål och är rörlig nog för att stänga ner motståndarforwards.

Lämna ett svar