De tyngsta tappen i östra

Jag har i en tidigare artikelserie listat de bästa nyförvärven så här långt, men tyvärr så är det ju inte bara på plussidan under en silly season, utan alla lag drabbas också av spelartapp. Men vilka är de tyngsta tappen i respektive lag? Detta blir mitt nya uppdrag att lista, och tredje serie ut är den östra ettan.

Enköping

Enköping skulle behöva göra ett omtag, men det verkar som att man fortsatt behåller merparten av sin stomme som inte levererat speciellt. Fyra namn försvinner dock, och två av dem är vassare än de övriga två. Det handlar dels om den före detta stortalangen Lukas Henze, som kom sexa i interna poängligan med 17 poäng på 18 matcher, han återvänder till Surahammar. Dels handlar det om backen Adam Wagner, en stabil backpjäs som flyttar gem till Nyköping och kommer bli viktig där.

Huddinge

Huddinges säsong var fiaskoartad och det har fått konsekvensen att man har valt att rensa rejält i truppen. Hela 12 spelare finns på listan över spelare som lämnar, och däribland några riktigt vassa kort. Alex Ek är en klasspelare på ettannivå, men han återfinns i Wings kommande säsong. Talangerna Jacob Samuelsson (fw) och Nils Strandberg Sarén (b) har lockats till Väsby. Övriga känns dock inte som så svårersättliga.

Pontus Karlsson från Nybrotiden. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Nyköping

Nyköping har stora ekonomiska problem och har fått dra åt svångremmen rejält. Det innebär att i stort sett allt av klass nu har lämnat, eller står i begrepp att lämna. Dock är bara tre namn officiella ännu, och av dem så är ju Pontus Karlsson det överlägset tyngsta. Pontus inledde säsongen lysande innan han fick hjärtmuskelinflammation och missade drygt halva säsongen. Nu lämnar han för Visby, precis som energispelaren Hampus Engman. Joel Myrberg Andersson hade kunnat få en större roll i laget om han nu inte sajnat med Borlänge.

Sollentuna

Nykomlingen Sollentuna har bara släppt ett enda namn och det är backen Dennis Björkman som inte fick följa med upp, antagligen fick han inte ens kontraktserbjudande.

Tyresö/Hanviken

Tyresö/Hanviken må ha gjort några vassa värvningar, men de har också drabbats av några riktiga jobsposter. Det som gjorde mest ont är säkerligen tappet av Carl Lidö, den unga succémålvakten som nu får chansen i Mora. Som nummer två i aj-listan hittar vi Oskar Ståhl, en riktigt tung och hårt jobbande powerforward som var riktigt bra i slutet av säsongen. Det är en riktigt bra rollspelare Västervik fått tag i där.

August Hedlund från Karlskrona-tiden. Foto: Halland i fokus

Vallentuna

Vallentuna har släppt hela 10 spelare, men i stort sett samtliga skulle jag tro fick helt enkelt inte förlängt. De finska värvningarna Valta och Rinnetmäki höll inte och de övriga hade undanskymda roller. Med ett undantag: August Hedlund. Den skickliga burväktaren stod långa stunder på huvudet och betydde massor för lagets framgångar. Nu lämnar han för Tyresö/Hanviken, det ska bli spännande att se om Bodenförvärvet Hugo Haas kan fylla den luckan.

Visby

Visby har mest ägnat tiden åt att knyta till sig starka nyförvärv, men visst har man tappat en fyrling med spelare med. Två av dem är värda att lyftas fram. Melker Iversen är en nyttig rollspelare som klara av spelet i båda riktningarna, men han fick kanske inte den där riktiga utvecklingen i Visby och vänder nu tillbaka till Halmstad som han kom ifrån. Nils Bolin gjorde för några säsonger sedan mest poäng av alla i J20 Nationell, och har sedan dess gjort två skapliga säsonger i Väsby och nu Visby utan att kanske få det där riktiga genombrottet på seniornivå. Nu vänder han färden till Karlskrona, kommer det där? En riktig målskytt är det i alla fall när allting stämmer för honom.

Väsby

Har inga spelartapp officiellt.

Wings

Mateusz Szurowski är det tyngsta av tre tapp för Wings del. Han kom trea i den interna poängligan men ställer nu sin färd till Norge.

De tyngsta tappen i östra.

  1. Carl Lidö, mv från Tyresö/Hanviken till Mora
  2. Pontus Karlsson, c från Nyköping till Visby
  3. August Hedlund, mv från Vallentuna till Tyresö/Hanviken
  4. Melker Iversen, f från Visby till Halmstad
  5. Nils Bolin, f från Visby till Karlskrona
  6. Oskar Ståhl, f från Tyresö/Hanviken till Västervik
  7. Nils Strandberg Sarén, b från Huddinge till Väsby
  8. Jacob Samuelsson, f från Huddinge till Väsby
  9. Mateusz Szurowski, f från Wings till Nidaros
  10. Hampus Engman, f från Nyköping till Visby

Lämna ett svar