Ligasportchefen reder ut

Det är mycket frågor om när serieindelningen kommer, om det blir kvalserie kommande säsong och hur det går om Skövde och Vännäs drar sig ur. Kmhockey.se bestämde sig för att ringa upp Hockeyettans ligasportchef Mats ”Horndal” Johansson för att se om han kunde ge svar.

Det visar sig dock att mycket fortfarande hänger i luften. Men ett datum kunde han i alla fall ge, och det var den 14/6. Det är då förbundsstyrelsen ska klubba hur seriebestämmelserna ska se ut. I seriebestämmelserna bestäms bland annat hur serieindelningen ska vara. Det som bestäms ska sedan kommuniceras ut till klubbarna innan det blir offentliggjort.

Som grund för beslutet som ska tas har Hockeyettan skickat ut en enkät till alla ettanklubbar där de fått tycka till om olika saker. Där har de fått tycka till om en mängd saker, bland annat antalet matcher de vill spela (fler eller färre), hur de vill att serierna ska vara indelade (4*10, 5*8 eller kanske 2*20?), om de vill ha en kvalserie eller ett slutspel och en hel del annat. Dessa enkäter håller tävlingsutskottet (TU) just nu på att gå igenom för att få ett underlag inför beslutet den 14/6.

Om det blir slutspel eller kvalserie är också ett besked som tas på samma möte, och Mats slår fast att innan dess finns inget besked att ge.

Vad gäller Skövdes och Vännäs eventuella medverkan så har han inget annat besked att ge än att: ”Än så länge så har de inte gett besked att de inte ska delta, och då räknar jag med att de ska delta.”

Lämna ett svar