De främsta värvningarna i östra

Det är inte säkert att Västervik placeras i den östra ettan, men jag tippar det så länge det blir fyra ettor, och det är också den exallsvenska klubben som dominerar listan över de bästa nyförvärven i östra ettan så här långt. Här är de nyförvärv jag tycker lyfter respektive lag mest så här långt.

Tyresö/Hanviken

Tyresö/Hanviken kommer från en kanonsäsong, och därför behåller man säkert gärna så många det bara går. Men samtidigt så blir ju spelarna attraktiva och så har man också tappat några vassa kort. Bland annat så lämnar genombrottsmålvakten Carl Lidö, så att säkra upp en bra ersättare till honom var givetvis viktigt. Och August Hedlund är en riktigt bra sådan, en målvakt med rutin från allsvenskan som fortfarande är rätt ung och hungrig. Var det något man saknade förra säsongen så var det dock kanske den där riktiga spetsen offensivt, men i och med värvningen av Lukas Macklin så har man definitivt fått in en. Han har gjort det bra både i Nybro och i Troja, och har faktiskt ett par säsonger i allsvenskan med AIK dessutom. Han bli definitivt en som kan leda det offensiva spelet med sin speed och fina skott. Övriga tre nyförvärv är inte av den kalibern, men jag tror att man kan ha gjort ett fynd i backen Edvin Isén som hämtas från Segeltorp, där han var deras ledande back offensivt.

Väsby

Väsby har än så länge bara offentliggjort två nyförvärv, Jacob Samuelsson och Nils Strandberg Sarén, båda från Huddinge. De är unga och lovande, men kommer med all sannolikhet befinna sig lång ner i hierarkin i laget. Då är det en helt annan kaliber på en back som officiellt inte är klar, men som jag tidigare avslöjat är det, nämligen Gustav Berglund (D). Karlskronavärvningen är draftad och har spela JVM för Sverige och kan definitivt räknas in i kategorin tunga värvningar. Då han inte är officiell så kommer han dock inte med på min topp 10-lista över bästa värvningar.

Nyköping

Nyköping kringgärdas av rykten om svag ekonomi, och därför lär det inte komma några stora namn in i laget. Men tre nyförvärv har man ändå gjort, och det är unga killar som ännu inte fått sitt genombrott. Backen Adam Wagner gjorde det helt ok i Enköping men vänder nu hemåt, Leo Landor fick begränsat med speltid i Visby, och Oskar Cederqvist åkte massor med skridskor och jobbade hårt, men fick inte ut så mycket i ett forwardsstarkt Mariestad. Nu lär de alla få en betydligt större roll och mer istid, kan de få ett lyft då?

Visby

Visby har öppnat upp plånboken lite denna säsong i väntan på den nya hallen. Så har man också redan plockat in tre riktigt vassa nyförvärv. Akilleshälen säsongen som gick var backsidan, så där har man siktat in sig först, och där hittar man också två av de tunga förvärven. Det handlar dels om rutinerade Niklas Dahlberg som hämtas i Krif. 33-åringen är en stabil tvåvägspjäs som kommer kunna axla massor med istid. Dels handlar det om Andreas Thelander, som fick ett stort genombrott i Mariestadströjan i vinter. En skridskostark back med iskyla och blick, riktigt stark i powerplay bland annat. Det tredje starka kortet man plockat in är Niko Lahtinen, en poängstark forward från finska före detta storklubben Jokerit. Visby brukar lyckas med sina finska nyförvärv, och här kan man mycket väl ha hittat en riktig spets.  

Vallentuna

Vallentuna gjorde en riktigt bra säsong och kan bygga på laget man hade. Men rutinerade målvakten August Hedlund lämnar för Tyresö/Hanviken, så då måste en bra målvakt in. Det tycker jag man funnit i tjecken Hugo Haas som förra säsongen spelade i Boden. En spektakulär målvakt som spelar otroligt aggressivt, och som i sina bästa stunder kan mura igen fullständigt. Sedan har Vallentuna inte de största musklerna att plocka in spets, men jag tycker ändå att Erik Andersson är värd att lyftas fram bland övriga nyförvärv. Han är stark på puck och kan göra en hel de poäng om han får stäm i grejerna.

Wings

Rykten om ekonomiska problem snurrar även om Wings, men trots det så har man ändå gjort ett riktigt klassförvärv. Det är Alex Ek som lämnar Huddinge till förmån för flygplatslaget. Det är en spelare med poänggaranti, det spelar ingen roll om det varit i ett topplag som NBynro eller i mer anonyma som Vallentuna och Nacka, poäng levererar han alltid. Han kommer vara den spets laget saknat. I övrigt är det juniorer som står på listan över spelare in, där tycker jag att Oscar Bramberg sticker ut, han gjorde bra med poäng i Nationell och noterades dessutom för fyra poäng på två matcher utlånad till Kalix säsongen som gick.

Huddinge

Huddinges fiaskosäsong har inneburit en rejäl ombyggnation. Hela 12 spelare har fått lämna, och sex nyförvärv är redan klara. Ekonomin är kanske inte den bästa, och därmed så kan inte den där riktiga spetsen plockas in, men samtliga nyförvärv är ändå av rätt bra klass. Lukas Dahlbeck var kapten och backgeneral i Segeltorp säsongen som gick, därifrån hämtas även utropstecknet William Hedman som snittade över en poäng per match sedan han anslutit under senare delen av säsongen, kan han bygga på det? Filip Jakobsson, Filip Karlsson Tägtström och Mikael Taylan är forwards som alla en bra säsong  skulle kunna göra över 20 poäng.

Enköping

Enköping har varit rätt återhållsamma på transfermarknade med bara två nya spelare in så här långt. Det bästa av dem är Alex Korpela som gjorde en rätt bra säsong i Linden, trots deras degradering. Han kan säkert spela i en andra-tredjelina.

Sollentuna

Nykomlingen Sollentuna skulle behöva ha in några spetsar med ettanrutin, men än så länge så har man fått nöja sig med en J20-kille och två spelare med begränsat med istid i Vallentuna. Men backarna Lukas Aaw och Lucas Eriksson tillför i alla fall en del stabilitet och rutin.

Västervik

Västervik ser ut att göra en Kristianstad. Med andra ord att strunta i att skulderna ligger i högar och bara köra på som om det inte finns någon morgondag. För så här långt har man raddat upp det ena vassa nyförvärvet efter det andra, och man gör det trots budkrig. Sju nyförvärv är gjorda, men jag ska lyfta fram de fem jag ser som allra vassast. I mål kommer man ha en riktigt rutinerad och stabil Viktor Kokman som hämtas in från Karlskrona. Det är en toppmålvakt i ettan. På backsidan så återfinner vi Kalle Bartholdsson och Filip Halvordsson, där Bartholdsson är en tvåvägsback med offensiv uppsida, medan Halvordsson är en stabil defensiv pjäs som är jobbig att möta. Det är två backar av hög ettanklass. Offensivt så har man lyckats bjuda över Tranås på deras succékanadensare George Diaco och Kalvyn Watson, två spelare som jag trodde skulle lämna för allsvenskan, den klassen håller de (minst). Västervik kommer bli ett topplag i ettan denna säsong.

De tio bästa värvningarna i östra ettan enligt mig:

  1. George Diaco (C), från Tranås till Västervik
  2. Niko Lahtinen (LW/RW), från Jokerit till Visby
  3. Viktor Kokman (G), från Karlskrona till Västervik
  4. Kalvyn Watson (RW), från Tranås till Västervik
  5. Kalle Bartholdsson (D), från Troja till Västervik
  6. Lukas Macklin (RW/LW), från Troja till Tyresö/Hanviken
  7. Niklas Dahlberg (D), från Krif till Visby
  8. Andreas Thelander (D), från Mariestad till Visby
  9. Alex Ek (C/LW), från Huddinge till Wings
  10. August Hedlund (G), från Vallentuna till Tyresö/Hanviken

Lämna ett svar