Vännäs drar sig ur, hur påverkar det serieindelningen?

Idag kom Vännäs med ett riktigt tråkigt besked: De väljer att dra ur sitt lag ur hockeyettan. En följd av dyra omkostnader och annat gör att man helt enkelt inte har råd att husera ett lag i Sveriges tredjeliga. Men vad innebär det för serieindelningen?

Som första reserv står Tumba, då man var den bästa tvåan i kvalspelet mot ettan. Därför kommer de nu få frågan om de vill ta klivet upp, och det är väl sannolikt att de kommer tack ja till platsen. Annars går frågan vidare till näst bästa tvåan, Arboga, tredje reserv är Pantern. Men om Tumba nu ska spela ettanhockey lär det innebära att de får spela i den östra ettan kommande säsong. Men då Vännäs spelade i den norra så innebär det att det behöver flyttas lag. Ska man få strikt på lag längst norrut så blir det Falun som står näst på tur. Men då det är ett västlag, så måste ett östlag flyttas till västra för att det ska vara tio lag i alla serier. Vilket lag det blir är dock svårt att avgöra. Enköping skulle kunna vara ett alternativ och Nyköping ett annat, båda har tidigare spelat i den västra ettan. Även Västervik skulle kunna vara ett alternativ.

Samtidigt så tror jag att man kommer avvakta beslut med hur man gör. För på onsdag så kan det mycket väl bli så att ett nytt lag drar sig ur hockeyettan. Då har nämligen Skövde ett extrainkallat årsmöte, där en hel del talar för att man kommer begära sig i konkurs. Detta då man har skulder på 3,4 miljoner och inga tillgångar. Ett tråkigt men kanske logiskt steg då klubben satsat för pengar de inte har under flera år nu. Blir det så så är det ytterligare en plats i västra som måste fyllas, och då kan det mycket väl bli en större omgruppering för att få till bästa möjliga serieindelning. Hur den skulle kunna se ut återkommer jag till om så blir fallet.

Lämna ett svar