Blir detta den nya serieindelningen?

Nu är det färdigspelat för säsongen och det är hög tid att börja planera för nästa. Ett första steg i det är att fördela lagen till ”rätt” serie. En nog så grannlaga uppgift måste sägas, då det varit rätt stor omsättning på lag. Två östlag har ramlat ner i tvåan, medan ett söderlag har gått upp till allsvenskan. Det är med andra ord tre lag som nu har ersatts av Västervik, Bäcken och Sollentuna. Att Sollentuna tar en av de lediga platserna i den östra ettan är rätt givet, men vilket lag tar den andra? Blir det Västervik eller Surahammar som är de som ligger mest österut? Jag skulle valt Västervik, då Surahammar ligger nära flera av västlagen, medan Västervik har en bra bit till sydlagen. Och vilket lag tar den lediga platsen i södra? Där skulle jag nog valt Bäcken, då de helt enkelt ligger längst söderut. Med dessa val så skulle man inte heller behöva flytta på något lag, vilket måste ses som en vinst. Då skulle en serieindelning kunna se ut som på denna länkade karta!

Förslag på serieindelning!

Lagen i respektive serie:

NORRA
Kiruna
Kalix
Boden
Piteå
Clemensnäs
Vännäs
Örnsköldsvik
Sundsvall
Hudiksvall
Strömsbro

ÖSTRA
Wings
Enköping
Väsby
Sollentuna
Vallentuna
Huddinge
Tyresö/Hanviken
Nyköping
Västervik
Visby

VÄSTRA
Falun
Borlänge
Surahammar
Lindlöven
Forshaga
Mariestad
Skövde
Mjölby
Tranås
Dalen

SÖDRA
Bäcken
Borås
Alvesta
Troja
Halmstad
Mörrum
Krif
Karlskrona
Tyringe
Kristianstad

Lämna ett svar