Stort grattis Vimmerby!

Vilken skräll! Laget som ingen trodde på gick hela vägen. Inte ens de egna supportrarna tror jag… Men Vimmerby lyckades inte bara nå kvalserien för allra första gången, man lyckades dessutom vinna den! Och som man gjorde det: I sista matchen pulveriserar man fullständigt ett normalt otroligt stabilt Halmstad med 8-1, och det är i slutändan inget snack om det, utan rätt lag gick upp. Det kommer säkert komma upp snack om att Halmstad vek ner sig, men ska sanningen fram så hade det räckt med en uddamålsseger då ett annat lag verkligen vek ner sig. Ja för något annat kan man faktiskt inte kalla Kristianstads insatser på slutet. Man hade tre matchbollar, men missade alla. Det Kristianstad som egentligen inte haft en svacka på hela säsongen var som sämst när det gällde som mest. Idag så var de chanslösa mot ett Väsby som för första gången kunde släppa ner axlarna och bara ha kul på isen, utan all press som legat som en sten på dem hela säsongen. Väsby var det bättre laget matchen igenom, och 5-3 speglar matchen väl, ja siffrorna till Väsbys fördel hade faktiskt kunnat vara ännu större utan en storspelande Wictor Ragnewall. Övriga spelare såg ut att ha drabbats av likstelhet både i armar och i hjärna, pressen blev för stor, precis som jag varnade för att den kunde bli i dagens krönika inför matchen. Men vi ska inte vara för hårda mot Kristianstad, sett över hela säsongen har de gjort en kanoninsats.

Men vi måste ju ändå hylla Vimmerby lite mera. Laget som har långt ifrån den största plånboken i ettan, ja faktum är att den var så tunn så man var tvungen att sälja av sin bästa back under säsongen. Ändå går man alltså upp! Och man gör det glädjande nog med en stomme av egna produkter. Hela förstakedjan med Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Eddie Levin är egenfostrade, precis som de både hemvändarna Christoffer Törngren och Jakob Heljemo. Stabile backen Pelle Ström har 487 matcher i laget som han tog sina första skär i. Det är klart det blir extra stort för såna killar att vara med och föra upp sin moderklubb i allsvenskan. En vacker sannsaga har därmed fått sitt slut. Ett Åshöjdens BK där Hampus Sylvegård iklätt sig ”Bagarns” roll som den som såg till att alla bitar föll på plats, att forma ett lag av alla skickliga individer, med ett spel som håller även när det står som mest på spel. Den tryggheten och den styrkan som laget haft inombords då man brunnit för föreningen har förmått välta berg, och det är vackert även för en stackars skribent med hjärta för ett lag som åkt ut för länge sedan.

Snart väntar dock nya tuffa tider. Det ska fås ihop en ekonomi som håller, ett lag som håller, och en ny tränare som kan visa vägen i en ny och tuff omgivning. Men det är morgondagens bekymmer. Idag ska ni bara fira en välförtjänt seger, idag är er saga sann! Från hjärtat: Stort grattis Vimmerby!

Lämna ett svar