Så skulle en etta med fem serier kunna se ut!

Många av hockeyettanklubbarna har problem med ekonomin, det senaste exemplet på det var Vännäs som igår gick ut med att de inte kommer att spela i ettan kommande säsong. Framför allt i norr är resekostnaderna ett problem, men resorna kostar givetvis även för lagen längre söderut. Därför så har framför allt representanter för norrlagen lanserat ett förslag att spela med fem åttalagsgrupper istället för fyra tiolagsgrupper. Det skulle dock innebär blott 14 grundseriematcher, men det skulle kunna lösas med att lagen möts tre gånger istället, så det blir 21 matcher. Sedan skulle man spela med sedvanliga allettor/vårettor efter jul, med skillnaden att det är fyra lag från varje grundserie som går till respektive serie.

Men hur skulle en sådan indelning kunna se ut? Jag tog fram en karta och gjorde en indelning som jag tycker ser mest rimlig ut. Då skulle serierna se ut så här från nord till syd.

Serie A
Kiruna
Boden
Kalix
Piteå
Clemensnäs
Örnsköldsvik
Sundsvall
Hudiksvall

Serie B
Strömsbro
Falun
Borlänge
Surahammar
Enköping
Lindlöven
Forshaga
Wings

Serie C
Vallentuna
Väsby
Sollentuna
Tyresö/Hanviken
Huddinge
Tumba
Nyköping
Visby

Serie D
Mariestad
Skövde
Mjölby
Tranås
Västervik
Dalen
Bäcken
Borås

Serie E
Troja
Alvesta
Halmstad
Krif
Mörrum
Karlskrona
Kristianstad
Tyringe

Som synes på bifogad karta så skulle i stort sett samtliga lag tjäna på ett sådant upplägg, undantaget lagen i serie D möjligen. Sedan skiljer det en hel del i klass mellan serierna, mer än det gjort tidigare, där serie B ser väldigt tunn ut medan serie D och E ser ut att bli riktiga getingbon för att komma topp 4. Men det kanske man får ta för att skära på kostnader?

Lagen på karta!

Lämna ett svar