Vimmerby skakade liv i spänningen!

Kristianstad hade verkligen satt sig i ett gyllene läge. Fem poängs försprång med bara tre matcher kvar, det såg mer eller mindre klart ut med tanke på den stabilitet Kristianstad visat upp hela säsongen egentligen. Men igår så skakade Vimmerby mycket överraskande liv i spänningen i kvalserien igen!

Ni har säkert läst om förutsättningarna inför matchen. Kristianstad har kört över det mesta motståndet i vinter, men speciellt Vimmerby har de haft särskilt lätt för. Fem raka segrar under säsongen, och de tre senaste matcherna hade man nollat dem. Total målskillnad 19-2, ja ni hör, matchen skulle bara kunna gå på ett sätt. Men om det berodde på att Kristianstad blivit övertygade om sin egen storhet eller om det var att Vimmerby inte hade något att förlora och bara gick ut och kunde köra utan press vet jag inte. Men Vimmerby kommer i alla fall ut riktigt starkt och tyar en 3-0-ledning tidigt i den första perioden. Visserligen hade de bra utdelning, men Kristianstad stod inte att känna igen. Det var egentligen först när man fick in 1-3-reduceringen som man tog över matchen, farm till dess så var Vimmerby väl så bra. Men efter att de spräckt nollan så fick de ordentlig blodsmak, och resten av matchen var det i stort sett bara Kristianstad som hade etablerat anfallsspel, Vimmerby fick förlita sig på kontringar. Samtidigt så försvarade sig Vimmerby väl, och Robin Christofferson hade en bra dag i kassen. Det gjorde att man lyckades hålla emot och även sätta 2-4 i tom kasse.

Därmed så tajtar det till sig rejält i toppstriden. Kristianstad leder fortsatt men nu är Vimmerby och Hudiksvall bara två poäng bakom. Och extra intressant blir det då det i nästa omgång vankas toppmatchen mellan Hudiksvall och Kristianstad. Seger för Hudiksvall under ordinarie tid där och man är faktiskt om med en match kvar att spela. Då kan även Vimmerby ta sig om, men då måste de vinna en svår bortamatch mot Väsby.

Hudiksvall skaffade sig slagläget efter en riktigt stark andraperiod mot Halmstad. Den första kan de absolut inte vara nöjda med, för så långt låg man under med 2-0. Men i den andra perioden så satte man gasen i botten och ett normalt ramstarkt Halmstadsförsvar rämnade och 2-0 blev 2-4 och därmed så skaffade sig Hudiksvall avgörandet i egna händer. Nu måste man spela tre lika bra perioder som man gjorde i den andra för att rå på Kristianstad. Kan man verkligen leverera 60 bra minuter? Det har man ju haft svårt för under säsongen.

Väsby hade också chans att blanda sig i toppstriden, och såg också ut att göra så en bit in i den andra perioden i sin match mot Piteå. Så långt ledde Väsby med 2-1, men sedan hade man åter en gång svårt att leverera 60 stabila minuter och föll i måstematchen mot ett avsågat Piteå. Det var inte Väsbys år i år. Brödernas vd Joakim Wiklander gick ut och skrev att Väsby var sämsta investeringen någonsin, och att han gått in med miljonbelopp privat, men att satsningen skulle fortsätta också kommande säsong.

Foto: Mats Tjernström

Lämna ett svar