Sillyläget västra del 2

Då kommer del två i min genomgång av sillyläget i den västra ettan. Denna gång med tre av topplagen, som verkligen har kommit olika långt i sina byggen av kända och okända anledningar.

Mariestad

Truppen just nu:

Anton Blomberg (D)

Marwin Wedemo (D), ny från Vännäs

André Astley (C)

Lucas Larsson (C)

Carl-Johan Gustavsson (C/RW)

Jesper Lindén (RW/LW)

2 backar, 4 forwards

Tapp:

Johan Frick (D), till slutar

Oscar Tellström (RW), till Björklöven

Kommentar:

Mariestad brukar vara tidigt ute med sina lagbyggen, men då har Carl Johansson varit ensam lagbyggare, men sedan någon vecka tillbaka så har man en nybildad sportgrupp där Carl är en av tre, och de gamla Boiskaptenerna Filip Thörnqvist och Johan Frick de som tillkommit. Johan Frick som alltså lägger skridskorna på hyllan, ett tungt tapp på isen verkligen. Det är för övrigt inte bara sportgruppen som förnyats, även tränarduon är delvis ny. Ronny Helander är kvar, men assisterande tränaren Peter Isgren har fått lämna till förmån för en annan före detta Boiskapten. Linus Engqvist. Med det hoppas man få in en ny röst som kan ge en liten nytändning. Men nu till lagbygget. Där är den viktigaste signaturen givetvis Jesper Lindéns. Klasspelaren bli även i år lagets supporterspelare. Att man lyckas behålla honom trots att han är alldeles för bra för ettan är givetvis en fjäder i hatten och ett bevis på att Mariestad är en klubb spelare trivs och blir kvar i. Man har också några bra förlängningar i backmålvinnaren Anton Blomberg, skickliga tvåvägscentrarna André Astley Rydberg och Lukas Larsson. Powerforwarden och egna produkten Carl-Johan Gustavsson blir också kvar. Ett enda nyförvärv har tillkommit: Marwin Wedemo. Det är en doldis, men en riktig talang som trots att han är blott 20 år redan gjort två ettansäsonger. Till sist så har det i veckan också blivit klart det som glunkats om i ett par månader nu. Poängspelaren Oscar Tellström lämnar för allsvenska topplaget Björklöven. Ett tungt tapp givetvis, även om det alltså inte kom som någon överraskning för någon, Oscar är en grym talang.

Skövde

Truppen just nu:

Simon Siwert (C/LW)

1 forward

Tapp:

Kristoffer Söder (F), till slutar

Alexander Henriksson (F), till slutar

Kommentar:

Skövde IK är just nu som en patient som svävar mellan liv och död. Klubben har just nu stora skulder, och om en dryg vecka så ska man ha ett möte där man bestämmer sig för om man ska dra ur kontakten och begära sig i konkurs, eller om man ska försöka sig på ett upplivningsförsök. Därför är det inte speciellt konstigt att man bara har ett enda namn under kontrakt. Den egna produkten Simon Siwert som hade en undanskymd roll i laget säsongen som gick. Två tunga tapp är dock redan klara: De två tongivande spelarna Kristoffer Söder och Alexander Henriksson lägger båda skridskorna på hyllan. Om, med betoning på om, det blir fortsatt ettanspel för Skövde är det två riktigt tunga tapp då de både fått en hel del istid och dessutom varit ledare på isen.

Surahammar

Truppen just nu:

Tore Lundström (D), ny från Södertälje J20

Samuel Näslund (D), ny från Kumla

Gusten Persson (D)

Oscar Forsman Larsson (F)

Albin Pettersson (LW), ny från Grums

Marcus Wahlgren (RW)

3 backar, 3 forwards

Tapp:

Filip Jakobsson (RW/LW), till Huddinge

Kommentar:

Även Surahammar har haft ekonomiska problem under säsongen, men tack vare en lyckad hjälpaktion så lyckades man fullfölja säsongen. Men att de kommer få skruva ner på spelarbudgeten känns troligt och det tycker jag man kan se på lagbygget så här långt. Några förlängningar med breddspelare och tre värvningar från J20 och tvåan som också luktar budget. Men jag är faktiskt riktigt nyfiken på värvningen av Albin Pettersson, en 19-åring som gjorde över en poäng per match säsongen som gick i Grums. Man undrar om de lyckas få förlängt med Adam Karlsson som vann den interna poängligan överlägset.

Tranås

Truppen just nu:

Tapp:

Samuli Rahikainen (D), till ej klart

Oscar Gustafsson (LW/RW), till ej klart (ryktas till Nybro)

Kommentar:

Det är nu tre veckor sedan Tranås åkte ut och fortfarande har man inte en spelare under kontrakt. Man undrar ju om sportchefen Stefan Fransson tagit semester eller om uttåget gett honom sådan ågren att han inte orkar ta sig för något. Lite märkligt är det i alla fall. Det enda man vet är att Samuli Rahikainen inte fick nytt kontrakt, finnen levde inte upp till högt ställda förväntningar, samt att Oscar Gustavsson lämnar klubben. Ryktena placerar honom i Nybro. Det är en riktigt tung spelarförlust i alla fall…

Lämna ett svar