Sillyläget västra del 1

Säsongen är inte riktigt färdigspelad ännu, men silly season är ändå redan igång. Det presenteras dagligen nya spelare in i trupperna, det ena intressantare än det andra. Jag tänkte dyka ner och skärskåda lagbyggena så här långt, med start i den västra ettan. Fem lag presenteras här i del 1.

Borlänge

Truppen just nu

Gustaf Albihn (G)

Pontus Bergman (D)

Emil Danerhag (D)

Henning Rothsten (D)

John Blank (C)

Olle Blank (LW)

Leon Cadei (C/W)

William Danielsen (C/LW)

Viktor Johansson (C)

Joel Myrberg Andersson (LW)   

Victor Ohlsson (W)

Tim Palmberg (C), ny från Vännäs

Marcus Runnkvist (RW/C), ny från Kiruna

Viktor Sandell (RW/LW), ny från Metro Jets

Axel Stoltz (LW)

Casper Östberg (LW/RW)

1 målvakt, 4 backar, 11 forwards

Tapp:

Elias Lustig (D), till Lindlöven

Tim Björkman (D), till Skedvi/Säter

Adam Bäckehag (D), till ej klart

Marcus Kivelä Carlzon (C/W), till ej klart

Jesper Fastesson (C/W), till ej klart

William Danielsen (C/LW), till Falun

Kommentar:

Det har varit en tuff silly season för Borlänge, där man blivit av med precis allt av klass från säsongen som gick. Kaptenen Elias Lustig gick till Lindlöven, som jag tror har gjort ett riktigt fynd här. Den ena assisterande kaptenen, William Danielsen, gick till ärkerivalen Falun. Dessutom tappar man poängstarkaste spelaren Marcus Kivelä Karlsson och tvåan Adam Bäckehag. På plussidan så märks främst Macus Runnkvist, Tim Palmberg och Joel Myrberg Andersson, men de täcker inte på långa vägar alla tunga tapp. Har dessutom nästan full trupp redan, så så mycket nytt vasst in finns det inte plats för heller. Det är nog ett faktum att Falun kört om det forna topplaget i ettan. Nya tränaren Liam Wallström kommer få ett styvt jobb att undvika bottenplaceringarna.

Dalen

Truppen just nu

Hampus Hedman (G)

Linus Jacobsson (D)

Simon Lindblom (D)

Victor Nilsson (D)

David Rosander (D), ny från Borås

Daniel Bergqvist (C)

Max Forsell (LW/RW)

Love Green (LW)

Hugo Rostedt (C/W)

Hampus Sandahl (LW), ny frånHV71 J20

Alexander Sandberg (LW), ny från HV71 J20

Joakim Stjern Svensson (LW/RW)

Liam Svensson (C), ny från Oskarshamn J20

1 målvakt, 4 backar, 8 forwards

Tapp:

Kommentar:

Dalen har hunnit en rätt bra bit med sitt truppbygge och i mina ögon så har man lyckats väl i sitt värvningsarbete. Backen David Rosander gjorde det bra i Borås säsongen som gick, därför är det lite överraskande att han nu kliver i sidled till Dalen. I honom får laget in lite nyttig rutin. För i övrigt är värvningarna av det unga slaget, men icke desto mindre superintressanta. Framför allt Liam Svensson är jag väldigt nyfiken på, med 60 poäng i J20 Nationell kom han på en sjundeplats i hela ligan, och som utlånad till Dalen gjorde han tre poäng på fyra matcher säsongen som gick. Han har även 26 SHL-matcher under bältet trots sin unga ålder. Stor, skridskostark och med ett driv på kassen som kommer tillföra Dalen egenskaper man saknade lite förra säsongen.  Hampus Sandahl och Alexander Sandberg kanske inte kommer göra samma avtryck direkt, men är av typen man lyckats få ut mycket av tidigare. Man har också fått behålla backarna Linus Jacobsson och Simon Lindblom som var lite av ryggrad i de bakre leden säsongen som gick, dit kan även Hugo Rostedt och Daniel Bergqvist räknas. Saknar ännu Karl Smedbergs signatur, men han har heller inte aviserat att han ska lämna, vilket för övrigt ingen har, så sammantaget ser det riktigt bra ut så här långt för Dalen.

Falun

Truppen just nu

Pontus Eriksson (D)

Philip Hasselgren (D)

William Danielsen (C/LW), ny från Borlänge

Oscar Haglund (C)

2 backar, 2 forwards

Tapp:

Kommentar:

Faluns lagbygge har inte kommit så långt ännu, men man har i alla fall säkrat upp poängligavinnaren Philip Haglund för ännu en säsong och har dessutom  gjort en riktig prestigevärvning i from av Borlänges assisterande kapten William Danielsen. Där får man mycket nyttig ettanrutin. Officiellt har man inte heller tappa något, men stortalangen Charlie Forslund, som fick ett megagenombrott sedan han fått chansen i a-laget under slutdelen av säsongen lär inte bli kvar. Han ansågs inte som någon större talang tidigare, men 17-åringen gjorde en poäng per match i a-laget och lär draftas. Han ryktas nu vara klar för Mora. Dessutom lär det bli svårt att få behålla Hunter Godmere, som gjorde 14+5 på 20 matcher i Falun säsongen som gick.  

Forshaga

Truppen just nu

Henrik Keve Gustafsson (G)

Jakob Bergman Karbeus (D)

Daniel Gheorghiu (D)

Hugo Hell (D)

Felix Söderlund (D)

Edwin Thorn (D)

Anton Wiklund (D)

Linus Johnsson (C/LW)

Albin Olsson (C)

Viktor Owesten (C/RW)

Jacob Rhodin (LW/RW)

Victor Stark (RW/LW)

1 målvakt, 6 backar, 5 forwards

Tapp:

William Olofsson (D), till ej klart

Kommentar:

Christer Larsson som bygger Forshagas trupper brukar vänta till sista minuten med att presentera alla spelare, och då på en gång. Inte det bästa sättet att bygga intresse på. Men i år så har han släppt spelare i rätt strid ström och det har till stora delar handlat om förlängningar av befintlig trupp. Bästa förlängningen är nog Viktor Stark, som är en stark poänggörare i rätt omgivning. De vassaste pjäserna återstår dock att sajna med, Jonathan Ström, Andreas Bosson och Tobias Björklund är alla utan kontrakt. Det ryktas dock om att i alla fall Ström ska vara klar, och det ska även ryckas i flera andra vassa kort av den kalibern (minst). Den stommen man satt skulle behöva fyllas på med mer spets, så det blir spännande att se vad som presenteras framöver.

Lindlöven

Truppen just nu

Elias Lustig (D), ny från Borlänge

1 back

Tapp:

Nico Vuorijärvi (D)

Ludvig Hendén (D), till Mjölby

William Eriksson (D), till Strömsbro

Kommentar:

Det finns inte så mycket att kommentera ännu, laget består just nu av en enda spelare. Värvningen av Elias Lustig tror jag dock kan bli väldigt bra, Lindlöven brukar få bra utveckling på spelskickliga backar, se bara på Jesper Broeng och Elias Lindgren som fick sina genombrott i klubben. I övrigt att notera är tre tapp, men inget av dem är av typen tungt. Det finns mycket att jobba med för Tomas ”Osten” Östlund framöver.

Lämna ett svar