Ett avgörande ryck?

Gjorde Kristianstad det avgörande rycket ikväll? Ja det är en relavant fråga sedan man besegrat Piteå med 4-2 samtidigt som främsta utmanaren Hudiksvall förlorade med 3-2 mot Vimmerby. Därmed så är Kristianstad fem poäng före en trio jagande lag med bara tre omgångar kvar att spela.

Kristianstad fortsätter att imponera. Man spelade tajt över hela isen mot Piteå och gick upp till en 3-0-ledning innan man tappade lite fokus och bjöd in Piteå i matchen igen. Piteå kom så nära som 3-2, men när man tog ut målvakten så blev det som det brukar bli, det försvarande laget, Kristianstad, kunde sätta avgörande målet i tom kasse. Kristianstad har en vana att vinna jämna matcher under hela säsongen och det är också det som gjort att man nu har ryckt i toppen. För medan konkurrenterna åker på uddamålsförluster, så hittar Kristianstad hela tiden vägar att vinna.

De som innan omgången jagade närmast Kristianstad, Hudiksvall, gjorde en tämligen blek historia mot Vimmerby. Vimmerby har bra resultat mot topplagen, men har tappat fyra av sex poäng mot Piteå, där är orsaken till att man nu är ett av tre jagande lag på 11 poäng mot Kristianstads 16, do the math yourself. Vimmerby spelar annars en bra hockey, men målvakten Robin Christofferson har varit lite för ojämn för att vinna bära ett lag till att bli en kvalserievinnare.

Väsby tog sista chansen att hyfsat haka på i toppen. Idag vann man mycket rättvist mot ett rätt blekt Halmstad, det verkar som att bensinen tagit slut lite för överraskningslaget. Inte ens firma Dahse-Gagic-Bernhardtz dominerar på samma sätt som de gjort hela säsongen egentligen. Samtidigt gjorde Väsby en bra match, det är märkligt att de är så ojämna i prestationen mellan matcherna. Senast var man riktigt svaga när man förlorade klart mot Hudiksvall, men innan dess och idag spelade de riktigt bra hockey. Jacob Spångberg har verkligen inneburit ett lyft för Väsbys backsida. Men ojämnheten kan mycket väl bli Väsbys fall denna kvalserie.

Men är det kört? Jag ska inte sticka under stol med att Kristianstad har en riktigt bra chans att vinna serien, skulle jag sätta en procentchans så är den någonstans 60-70% till att de löser det. MEN man måste komma ihåg att man har kvar att möta de tre lag som närmast jagar. Härnäst väntar Vimmerby, efter det Hudiksvall, innan man i sista omgången möter Väsby. En förlust i någon av de två första matcherna kan innebära att man har kniven mot strupen i sista omgången, och det i ett läge där man har allt att förlora. Det har gett bendarr och stela handleder tidigare…

Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar