Vägvalsmatcher

Det är bara omgång tre i kvalserien till allsvenskan, och det har minst sagt varit en jämn inledning på den. Men trots det, eller kanske tack vare det beroende på hur man ser det, så är kvällens matcher extra intressanta. För det är något av vägvalsmatcher för alla inblandade lag: Vill man vara en utmanare på allvar så skulle tre poäng sitta väldigt fint, för annars så måste man börja jaga och då kan lätt prestationsångesten komma och med det låsningar. Här är lite av förutsättningarna inför kvällens fajter.

Väsby-Piteå

Väsby gjord en försvarsmässigt helgjuten insats emot Halmstad senast när man nollade dem. Offensivt så var det kanske inte lika sprudlande, men samtidigt så räckte det ju med ett mål framåt (andra i tom kasse) när defensiven var så klanderfri. Nu väntar en liknande uppgift som Halmstad, ett defensivstarkt lag med snabba spelvändningar, så det vill till att alla spelar lika noggrant och ingen fuskar i hemgångarna för då kommer man bli straffade direkt. Men orkar man hålla uppe samma koncentration en match till verkligen, och vill man spela så defensivt inför hemmapubliken?

Piteå kom snabbt ner på jorden efter storsegern mot Vimmerby sedan Kristianstad snabbt seglade ifrån till en 4-0-leding som sedan blev 4-2 vid full tid senast. Under en drygt halv period så lyckades Kristianstad slå Piteå med deras egna medel, snabba omställningar, något som jag inte tror man behöver oroa sig alltför mycket över ikväll. Väsby är mer ett lag som gnager ner motståndarna, och även har ett giftigt powerplay. Så Piteå behöver fortsatt vara starka framför egen kasse, samtidigt som man fortsatt måste ha lyckas med sitt starka boxplay.

Vimmerby-Kristianstad

Vimmerby åkte på en rejäl kölhalning i premiären när man blev översköljda av ett kontringsstarkt Piteå. Men det var något man drog lärdom av för redan i match två så löste man offensivstarka Hudiksvall på ett mycket bättre sätt. Det gav tre viktiga poäng, utan dem så hade man nog kunnat räknas bort redan, men nu är man med i matchen. Men nu väntar en riktig mardrömsmotståndare, för Kristianstad har fyra raka segrar så här långt under säsongen mot Vimmerby, och det är inga småsegrar heller. Målskillnaden är nämligen sjuka 18-2 på de fyra matcherna! Vimmerby verkar ha det tufft mot lag som ställer om snabbt, men kanske man kan ta med sig det man gjorde bra mot Hudiksvall?

Kristianstad loosade mot Halmstad i premiären, dessutom inte oförtjänt för Halmstad var riktigt bra. Men KIK fick snabb revansch då man inte alls lät en lång bussresa upp till Piteå bekomma dem i omgång två. Då ledde man med 4-0 efter en dryg period och sedan kunde man spela hem matchen tämligen komfortabelt. Nu väntar som sagt var ett favoritmotstånd, och med seger ikväll så ser det riktigt bra ut för de nuvarande serieledarna.

Hudiksvall-Halmstad

De två lag som kanske spelat bäst totalt sett så här långt möts uppe i Hudiksvall ikväll. Hemmastarka Hudik möter bortastarka Halmstad i något som mycket väl kan bli en avgörande match när allting summeras. Det ska bli sjukt spännande att se vad Hudiksvalls offensiv kan uträtta mot ettans kanske vattentätaste defensiv. Det kommer bli en schackmatch där Halmstad kommer sätta Hudiksvalls tålamod på prov, där Hudiksvall säkerligen kommer ha mycket puck, men där Halmstad hela tiden kommer ligga på rulle för att slå till så fort ytor ges. Lyckas Hudiksvall hitta vägar genom Halmstads starka försvarslinje så vinner de, annars lutar det åt en Halmstadsseger.

Lämna ett svar