Snabb revansch!

På förhand pratade jag om en riktigt jämn och tät kvalserie, och efter två omgångar så är den verkligen så där tät och jämn som jag förutsåg. För samtlige tre lag som förlorade i omgång ett, fick revansch i omgång två och vann sina matcher. Starten på kvalserien är därmed minst sagt rafflande!

Själv inledde jag med att se en dryg period av matchen mellan Kristianstad och Piteå, och där inledde Piteå riktigt bra, men sedan Kristianstad fick sitt 1-0-mål mitt i den första perioden så kollapsade man lite grann och Kristianstad kunde nyttja Piteås egna medicin med snabba spelvändningar. 0-1 blev 0-4 på drygt en halv period och matchen var avgjord. Även om Piteå närmade sig till 4-2 så kunde Kristianstad hålla undan och vinna, och därmed så leder de nu serien med sina fyra poäng. Kristianstad spelade stabilt och bra det jag såg, men framför allt så nyttjade man farten man har i sitt spel på ett bra sätt, och man var dödliga när lägena dök upp.

***

Då Piteå-Kristianstads-matchen var avgjord så satte jag mig istället och såg hela matchen mellan Halmstad och Väsby. En match mellan två lag som verkligen satte defensiven i första rummet och det var därför inte konstigt att det blev en väldigt målsnål historia. Väsby hade dock spelövertaget mestadels, och skapade kanske lite mer klara målchanser dessutom, så att det var de som gjorde det otroligt viktiga 1-0-målet var i sin ordning, och efter det så spelade man skickligt av sin ledning. Halmstad brukar annars kunna forcera bra i slutet av matcherna, men inte ens med en man mer så lyckades Halmstad få till det där riktiga trycket. Apropå boxplay: Halmstads boxplay imponerade stort, de ägde puck i princip lika mycket som Väsby med en man mindre, det är något laget får ta med sig. För Väsbys del så inledde man offensivstarkt, men sedan blev det mer att grinda ner det försvarsstarka Halmstad. Jag måste ändå säga att Väsbys tålamod imponerade, man spelade enkelt och stressade inte upp sig även om Halmstad försvarade sig väl utan litade på att målet skulle komma. När man sedan fick ledningen så såg man hela tiden till att vara med i omställningarna vilket gjorde att Halmstad aldrig fick något numerärt överläge i sitt normalt snabba omställningsspel. Offensivt kanske inte Väsby briljerade, men defensivt gjorde den en helgjuten insats.  

***

Så till sist den match jag såg minst av, även om jag försökte zappa in den matchen med med jämna mellanrum, nämligen Hudiksvall-Vimmerby. Om Halmstad-Väsby präglades av defensivhockey med två lag som säkrar hemåt först och främst, så var det mer high chaparall i denna match. Vimmerby och Hudiksvall vill spela på fart och rörlighet, och det bjöds på betydligt mer anfallshockey och öppna lägen i denna match. Vimmerby fick det viktiga ledningsmålet, och sedan även 0-2, och i slutspel ÄR förstamålet otroligt viktigt. Det lag som gjort det har vunnit samtliga sex matcher i kvalserien, det är nästan märkligt att det ska vara så svårt att vända på ett underläge. Även i denna match kunde Vimmerby sedan leva på sin ledning, och med en storspelande Robin Christoffersson, som fick en gruvlig revansch på sin bleka insats mot Piteå senast, så lyckades man vinna matchen till slut med 4-1. Det är starkt att vinna borta mot Hudiksvall, men Hudiksvall slarvade kanske lite för mycket för att kunna vinna mot ett starkt Vimmerby. När man möter bra lag så kan man inte tappa puck på fel ställen, man måste räkna in rätt och man måste göra mål när lägens dyker upp.  

Lämna ett svar